Mazot Desteğiyle Nakliyeci Rahatlatılacak

Mazot Desteğiyle Nakliyeci Rahatlatılacak

CHP Denizli Milletvekili Adayı Kazım Arslan, nakliyeci ve şoför esnafı ile buluşarak onların problemlerine somut çözümlerin CHP iktidarında olduğunu ifade etti.

A+A-

Milletvekili Adayı Arslan, CHP iktidarı ile beraber nakliye işlerinde mazot desteğinin ödeneceğini, yol denetim sisteminin kurulacağını, trafik sigortalarında meydana gelen kesintilerin kaldıracaklarını belirtti ve vize sürelerinin de tekrardan değerlendirileceğini ifade etti. Arslan, ağır vasıtalarda poliçe fiyatının düşürüleceğini, nakliye araçlarının yenilenmesi için hurda desteğinin artırılacağını, şoförlerin yıpranma payını tanıyıp erken emeklilik yolunun açılacağını, taksiciler işsiz kalırsa İşsizlik Fonu’na dahil edilip işsizlik maaşı alacaklarını belirtti.

MAZOT DESTEĞİ GELİYOR

Taşımacılık sektöründe çalışmakta olan şoför ve diğer personellerin ücret, fazla çalışma, izin ve sosyal güvenlik sorunlarının çözüleceğini dile getiren Arslan, yetkili bakanlıklar ve kurumlar aracılığı ile etkin bir yol denetim sisteminin kurulacağını, TIR parkları ve mola alanlarının polis veya jandarma ekiplerince korunmasının sağlanacağını, taksiler için kartlı ödeme sistemlerinin teşvik edileceğini, araç km kayıt sisteminin geliştirilip, 12 ton kapasiteli araç kullanan taşımacılara litrede başına yaklaşık 0,25 kuruş mazot destek priminin ödeneceğini dile getirdi.

SİGORTA VE VERGİ MALİYETLERİ DÜŞECEK

Kazım Arslan Trafik sigortalarında yüzde 10 SGK, yüzde 5 BSMV kesintilerinin kaldırılıp, Trafik Sigorta Poliçe fiyatlarında düşüş sağlayacaklarını, ağır vasıta araçlarında Trafik Sigortası bedellerinin düşürüleceğini, nakliye sektöründeki küçük esnafın da kredi kullanabilmesi için Bankalar ve Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri’nin belirlemiş oldukları şartları tekrardan düzenleyeceklerini belirtti.

ARAÇ YENİLEMEDE AVANTAJLAR BÜYÜYECEK

Uluslararası, şehirlerarası ve şehir içi nakliye ve yolcu taşımacılığında kullanılmış olan 20 yaş üstü araçlar için verilmiş olan hurda desteğini arttırıp taşıtların yenilenmesini sağlayacaklarını belirten Arslan, yetki belgeleri için ödenmiş olan ücretleri düşüreceklerini, esnafın taksit ile ödeme yapmasına olanak tanıyacaklarını söyledi.

ŞOFÖRLERE ERKEN EMEKLİLİK MÜJDESİ VERDİ

Şoförlerin yıpranma payı çerçevesinde alarak erken emekli olma hakkı tanıyacaklarını söyleyen Arslan, işsiz kalan ticari araç sahiplerine de İşsizlik Sigortası’ndan yararlanma hakkının tanınacağını, korsan taksiciliğe karşı aktif mücadele verecek ve haksız rekabeti önleyeceklerini, vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.