MEB'in Yaptığı Yarışmaya Denizli'den Tepki Çin Yarışmasını Durdurun

MEB'in Yaptığı Yarışmaya Denizli'den Tepki Çin Yarışmasını Durdurun

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Ahmet Geniş, hayalimdeki Çin adlı yarışmaya tepki göstererek, bu yarışma ya kaldırılmalı ya da konusu "Hayalimdeki Türkiye" olarak değiştirilmelidir dedi.

A+A-

Başkan Geniş'in açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Çin hükümetinin son günlerde Uygur Türklerine yönelik yaptığı işkence ve soykırıma rağmen Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün 03 Mayıs-05 Haziran 2021 tarihleri arasında uygulamaya koyduğu “Hayalimdeki Çin” adlı resim yarışmasını doğru bulmuyoruz.

Hayalimdeki Türkiye Olmalı

Millî Eğitim Bakanlığı bu yarışma ile öğrencilerden neyi çizmelerini istemektedir? Tiananmen Meydanındaki protesto eylemlerinde katledilen binlerce insanın resmini çizmelerini mi istemektedir. Yoksa Uygur Türklerine uygulanan İşkenceleri, zulmün bin bir çeşidinin resmini çizmelerini mi istemektedir? Bu yarışma hem milletimizin, hem de Uygur Türk’ü kardeşlerimiz vicdanını yaralamaktadır. Türkiye’den bakınca görülen Çin’de teknolojinin yardımıyla ezilmiş insanlık ve merhametsizliğin zirve yapmış hali görünmektedir. Zulmün ve merhametsizliğin resmi budur. Bu yarışma ya kaldırılmalı ya da konusu “Hayalimdeki Türkiye “ olarak değiştirilmelidir.

8a9d2b38-1418-4b29-b59e-5286a576db66.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.