"Medyamız ‘şantajcı, tehditçi, çıkarcılardan’ Kurtulacak"

"Medyamız ‘şantajcı, tehditçi, çıkarcılardan’ Kurtulacak"

Denizli Gazeteciler Cemiyetince (DGC)  Enerya’nın katkıları ile yapılan “Erol Özbal Basın Enstitüsü Dijital Dünya Haberciliği”  eğitim programı sürüyor.

A+A-

Bu hafta 4. gerçekleştirilen programa, Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir katıldı. Demir, internet haberciliği, konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Beklentilerinin bir an önce İnternet Yasası’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM)  geçirilip kanunlaşması olduğuna dikkat çeken Demir,

Geleceğine inanıyoruz

“Mesleğimizin geleceğine yön verecek ve internet gazetecilerinin çalışma hayatı içinde yerini sağlamlaştıracak olan bu yasa en kısa sürede Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geleceğine inanıyoruz. Bu sayede 212 sayılı sözleşmeye tabi çalışan meslektaşlarımız, tıpkı yazılı, görsel ve işitsel medyalarda olduğu gibi aynı özlük haklarına internet gazetecisi olarak da sahip olacaklar. İnternet Yasası sayesinde ‘merdivenaltı’ olarak tabir edilen internet sitelerinin yerini kurumsal internet medyaları alacak, ülke vizyonuna katma değer sağlayacak ve medyamız ‘şantajcı, tehditçi, çıkarcılardan’ kurtulacak. Amacımız yazılı veya görsel basına rakip olmak değil, yol arkadaşı olarak gazetecilik mesleğine katkıda bulunmaktır” dedi.  

Eğitim programı soru cevap bölümüyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.