Mehmet Yüksel, Hurdacı Esnafı İle Buluştu

Mehmet Yüksel, Hurdacı Esnafı İle Buluştu

Denizli’de hurdacı esnafının her yıl geleneksel olarak düzenlediği hayır yemeğine katılan AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, “Hurdacılarımız Türkiye’nin ciddi anlamdaki gözle görülmeyen kayıplarını değer haline getirmesini sağlıyor” dedi.

A+A-

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Hurdacılar Sitesi’nde düzenlenen hayır yemeğine katıldı. Vatandaşların yoğun ilgisi karşılanan Milletvekili Yüksel atıkların çevresel etkisini azaltma ve milli gelire katkı sağlama anlamında hurdacı esnafının emeğinin yadsınamaz olduğuna dikkat çekti. Atıkların geri dönüşümünün sağlanmasıyla ciddi bir milli servetin, milli sermayenin kazanıldığı ve artı değer haline getirildiği dile getiren Milletvekili Yüksel, “Derneğimizin bu yıl 4.sünü düzenlediği bu hayır yemeği esnafımızın buluşma yeri oluyor. Bizlerde her yıl severek bu yemeğe katılıyoruz. Hurdacılar aslında toplumuzda önemli bir yeri olan bir sektör. Uzun yıllar hurdacılar horlanan bir meslek gibi görünüyordu. Aslında şu anda daha iyi anlaşılıyor ki Türkiye’de de dünya ülkelerinde de hurdanın geri dönüşümü atıkların geri dönüşümü iyi değerlendirildiği zaman ciddi bir milli servetin milli sermayenin kazanıldığı artı değer haline getirildiği görülüyor. Bu anlamda artık geri dönüşümün ne olduğunun tüketicilerimize çok iyi anlatmalıyız. Atıklar için ayrı ayrı torbalar veriliyor. Ayrıştırma evlerde yapıldığı takdirde milli gelire katkımız oluyor” dedi.

 

ZEYBEKCİ VE YÜKSEL ÖNDERLİK ETTİ

 

Anadolu Geri Dönüşümcüler Federasyonu Genel Başkan Vekili İmdat Aday ise Milletvekili Yüksel’in düzenledikleri etkinliğe katılmasının kendileri son derece mutlu ettiğini dile getirdi.

 

Hurdacılar sitesinin kurulması aşamasında Milletvekili Yüksel’in ve dönemin belediye başkanı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin büyük katkıları olduğunu belirten Aday, “Bu sitenin oluşturulmasında Mehmet Yüksel kardeşimizin emeği çok fazla. Bakanımız Nihat Zeybekçi Beyin emeği çok fazla. Bizim burada var olmamızda ki katkılarından dolayı kendilerini teşekkür ediyorum. 125 tane işyeri var burada. Burada ki arkadaşlarımız ile birlikte çevreye ve ekonomiye katkı koymaya çalışıyoruz.”

 

TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYDUK

 

Hurdacılar Sitesi Başkan Vekili Musa Ecirli ise “Hem çevresel kirliliği önleme hem burada düzenli bir istihdam sağlama açısında buraya yerleştik. Daha önce dağınık şekilde şehrin çeşitli bölgelerinde sokak aralarında iş yerlerimiz vardı. Bakanımızın belediye başkanı olduğu dönemlerde bizleri toparladı. Ben elimi taşın altına koyacağım, sizlere her türlü desteği vereceğim, sizlerde bir araya gelin bir arsa alın, kooperatifleşin, birleşin dedi. Bizde onların teşvikleriyle kooperatifleştik, arsa aldık. Belediyemiz yapılabileceğin en güzelini, altyapısı ile yerleşim şekli ile ruhsatlandırma yaparak her türlü desteği verdiler bize. Bu konuda Sayın Bakanımıza ve Milletvekillerimize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.