Meme Estetiğiyle İstediğiniz Görüntüye Sahip Olun

Meme Estetiğiyle İstediğiniz Görüntüye Sahip Olun

Göğüs boyutlarından memnun olmayan kişiler farklı estetik ameliyatlarını tercih edebilir.

A+A-

 

Bunlar arasında en çok tercih edilenlerden biri meme büyütme estetiği olarak bilinir. Genel anlamda küçük boyutlarda meme sahip olan kişiler bu ameliyatı tercih eder.

Meme Büyütme Estetiği

Meme büyütmek için şu an en çok tercih edilen yöntemlerden biri silikon protezlerdir. Kişinin kendi yağ dokusu gibi dokuları kullanmak da meme büyütme estetiği için mümkündür. Ancak silikon protezlerin kalıcılığı diğer ameliyatların kalıcılığına göre çok daha yüksektir. Silikon çok daha uzun süreli kullanılabilir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Ani olarak kilo alıp verme durumlarında, gelişimsel sebeplerle, doğum sonrasında oluşan durumlarla, yaşa bağlı olarak küçülen memeler ya da vücuda göre orantısız olan memelerde hacim kazandırabilmek amacıyla meme büyütme operasyonu tercih edilebilmektedir.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Son dönemlerde özellikle en çok tercih edilen operasyonlardan biri olduğu için meme büyütme ameliyatlarının yöntemlerinin de çok olduğu düşünebilir. Ancak temelde meme büyütme ameliyatı iki ana yöntem ile uygulanır. Yağ enjeksiyonu ve meme implantı en çok tercih edilen iki yöntemlerden biridir. Bunların arasında ise meme implantı daha çok yapılır.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Meme boyutundan rahatsız olanlar ve bir süre sonra sırtta ağrı yaşayan kişiler bu durumdan kurtulmak için meme küçültme ameliyatını yaptırmak ister. Akciğer ve kan filmi meme küçültme ameliyatı öncesinde uygulanması gereken tetkikler arasında yer alır. Aynı zamanda meme ultrasonografisi ya da mamografi de tercih edilebilir. Şeker hastalığı, ilaç alışkanlığı, sigara ya da yüksek tansiyon gibi durumlarda göz önünde bulundurulmalıdır. Ameliyattan önce kan sulandırıcı ilaçlar tüketilmemelidir. Aynı zamanda ameliyattan önce alkol ve sigara tüketimi kesilmelidir.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Meme küçültme ameliyatı genel anlamda kolay bir ameliyattır. Bu nedenle ağrının minimal olduğu söylenebilir. Ancak kol hareketleri meme küçültme ameliyatı sonrasında kısıtlığa sebep olabilir. Meme üzerine sutyene benzeyen saygılar uygulanmaktadır. Bununla beraber bazı cerrahi ameliyatlar sonrasında hemen sutyen de giyilebilir.

Ameliyat sonrasında genel olarak her iki memeyi de dren ismi verilen borular yerleştirilmektedir. Bu borular 24 saat ila 72 saat içerisinde çıkarılmaktadır. Meme başı üzerine ayrı pansuman konulmaktadır. Pansuman meme küçültme ameliyat sonrasında iki günde bir değiştirilmesi gereken bir işlemdir. Çünkü yara kontrol edilmelidir. Yedi gün sonra sargılar tamamen açılabilir. Dikişler 7 ile 10 gün arasında alınmalıdır. Ameliyattan altı hafta sonra kişiye sporcu sutyeni giydirilmektedir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Yaş ilerlemesi, doğum, emzirme ya da genetik faktörlere bağlı olarak memelerde sarkma görülebilmektedir. Bu nedenle pek çok kişi meme dikleştirme ameliyatı tercih etmektedir. Bu ameliyat genel anlamda sarkma derecesine yönelik olarak planlanmaktadır. Ameliyat esnasında sarkan deri ve fazla dokular toparlanarak memeye dik ve yeni bir şekil verilmektedir.

Meme ucunun farklı bölgelerde olması saçma sonucunda meydana gelen bir durumdur. Bu durumda da meme dikleştirme ameliyatı tercih edilebilir. Genel anestezi altında 2 saat kadar süren bir ameliyattır. Ameliyattan sonra bir gece hastanede kalmak gerekebilir.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Yapısal olarak memesi sarkık olan kişilerde, aşırı ve hızlı bir şekilde kilo kaybı sonrasında yaşanan sarkmalar da meme dikleştirme ameliyatı sıklıkla tercih edilebilmektedir. Aynı zamanda doğum gerçekleştirme ve doğumdan sonra çocuğu emzirmesi de her iki memenin sarkmasına sebep olan nedenler arasında yer almaktadır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.