Merakla Beklenen Sonuçlar Açıklandı

Merakla Beklenen Sonuçlar Açıklandı

Binlerce öğrencinin ve ailenin merakla beklediği LGS sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üstünden erişime açıldı.

A+A-

Öğrenciler 1.367 okuldaki 126 bin 510 kontenjana sınav ile yerleşecek. Özel okullar da taban puanlarını ilan edecekler. Talep edenler, LGS puanları ile özel okullara 1 Temmuz’a kadar ön kayıt yaptırabilecekler.

LGS sınav sorularına, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve neticelerin www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından sonra en geç 5 iş günü içerisinde ÖDSGM resmi internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz kısmından elektronik olarak yapılacak.

LGS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

MEB, Liselere Geçiş Sınavı sonuçlarının ve yerleştirme kılavuzunun bugün  ilan etti. Ortalama 1 milyon öğrencinin katılımda bulunduğu LGS neticelerine göre, 1.367 okuldaki 126 bin 510 kontenjana sınav ile girilecek. Bazı özel okulların da, merkezi sınav puanına göre öğrenci alacağı biliniyor. LGS sonucu ile bir okula yerleşemeyen % 90’luk kesim ise, adrese dayalı olarak evine yakın okullara kaydolacak. Hiçbirine giremeyen öğrencinin kaydı ise doğrudan açık liseye yapılacak.

KOLEJLERDE ÖN KAYIT DÖNEMİ

Özel okullarda da ön kayıtlar başlıyor. Sınav ile öğrenci alan Türk ve yabancı özel okullar, bugünden sonra yarın akşama dek taban puanlarını ilan edecekler. 1 Temmuz saat 17.00’ye kadar da ön kayıtlarını alacaklar. Taban puanı tutan birkaç koleje birden ön kayıt yaptırabilecek. 1 Temmuz akşamında saat 20.00’de okulların asil ve yedek listelerini ilan etmeleri bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.