Merkezefendi Belediyesi Engellilere Özel Parkı Açtı

Merkezefendi Belediyesi Engellilere Özel Parkı Açtı

Merkezefendi Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile yapılan törende engellilere özel parkın açılışı yapıldı.

A+A-

Merkezefendi Belediyesi'nin Engelli vatandaşlara desteği aralıksız devam ediyor. 

a.jpg

Engelli bireylere özel yapılan parkın açılışı 3 Aralık Engelliler Günü münasebeti ile ilçe protokolünün de katılımı ile hizmete girdi. Ayrıca 300 engelli sporcuya da malzeme desteği sağlandı.

78139480-777392399352544-7558609293784645632-n.jpg

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Göreve geldiğimiz tarihten itibaren engelli bireylerimizle ve çocuklarımızla yakından ilgilendik. Ülkelerin ve şehirlerin gelişmişlik düzeyi engellilere sağlanan ulaşımla, istihdamla ve barınmayla doğru orantılıdır. Engellilerin sorunlarını ve sıkıntılarını bilerek hareket etmeli ve gerekli çalışmaları yapmalıyız. Engelli kardeşlerimizin kullanacağı Engelsiz Yaşam Parkımız hayırlı olsun” dedi.

Merkezefendi Belediyesi, ilçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Muratdede Mahallesi 402 Sokak’a engelli vatandaşların faydalanabileceği oyun parkı ve kafeterya kazandırıldı. Kısa sürede yapımı tamamlanan parkın açılış törenine Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mahir Akbaba, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce, Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Melek Kodal Akdemir, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Necdet Yılmaz, Fatma Atıcı Bakcan ve Fatih Coşkun, meclis üyeleri, dernek ve kulüp başkanları, engelli sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ic-021.jpg

Park açılışında halka hitap eden Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, göreve geldikleri bu yanda engelli bireyler için çalışmalar yaptıklarını, bu parkın kısa sürede oluşturulduğunu, engelli vatandaşların bu parkta vakit geçirebilecekleri şekilde dizayn edilen parkın içinde bir Engelsiz Kafe'nin olduğunu dile getirdi.

ic2-009.jpg

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Engelli bireyler adına bir farkındalık yaratmak için bugün hep birlikte buradayız. Ülkelerin ve şehirlerin gelişmişlik düzeyi engellilere sağlanan ulaşımla, istihdamla ve barınmayla doğru orantılıdır. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren engelli bireylerimizle ve çocuklarımızla yakından ilgilendik. Engelsiz Yaşam Akademimizi daha da güçlendirmeye karar verdik. Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi kurduk. Görme engelli çocuklarımız için en kısa zaman içerisinde de güzel bir laboratuvar ve sınıf geliştireceğiz” dedi.

“ENGELLİ ÇOCUKLARA İSTİHDAM SAĞLIYORUZ”

Park içerisinde kafeteryada engelli çocuklara istihdam sağlayacaklarını belirten Başkan Doğan, “Gerçekleştireceğimiz açılışı özellikle bugün yapmak istedik. Kısa bir zamanda yetiştirdik. Parkımızda üç tane oyun gurubumuz var. Engelli çocuklarımızın annesiyle birlikte kullanabileceği salıncaklarımız, tahterevallilerimiz var. Çocuklarımızın spor yapabileceği spor aletleri var. Ve parkımızın içerisinde Engelsiz Kafe inşa ettik. Engelsiz Kafe’de özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize istihdam sağlamak için burada engelli çocuklarımızı çalıştırma kararı aldık” diye konuştu.

“ORTAK AKILLA BİRÇOK PROJEMİZ OLACAK”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Engelli amatör spor kulüplerimize malzeme desteği yapacağız. Onların spor yapmalarını gönülden destekliyoruz. Bizler hepimiz biliyoruz ki hepimiz bir engelli adayıyız. Bu sebeple engellilerin sorunlarını ve sıkıntılarını bilerek hareket etmeliyiz. Onların günlük ve güncel yaşantılarını bizler daha da kolay hale getirmemiz gerekiyor. İşin ucunda belediye olunca sorumluluğumuz da ağır. Bu noktada dernek başkanlarıyla bir ortak akıl toplantısı yaptık. Merkezefendi Belediyesi’nde en hassas konuların bir tanesi de engelliler olduğu ortaya çıktı. Biz de buradan dersimizi aldık ve bu yeni dönemde engellilerle birlikte hem sosyal anlamda hem yapısal anlamda ortak akılla birçok projemiz olacak” dedi.

b.jpg

Başkan Doğan'ın konuşmasının  detayları videomuzda

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.