Merkezefendi Belediyesi Vatandaşın Yanında

Merkezefendi Belediyesi Vatandaşın Yanında

Merkezefendi Belediyesi vatandaşlara ücretsiz olarak hukuksal ve psikolojik destek sağlamaya devam ediyor.

A+A-

Merkezefendi Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Ağustos ayında hizmete başlayan Aile Rehberlik Merkezi, ilçe sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşlara ücretsiz olarak hukuksal ve psikolojik destek sağlamaya devam ediyor.

Özellikle kadınlara ve çocuklara hukuksal ve psikolojik danışmanlık hizmeti veren merkezde 49 vatandaşın terapi seansı, 21 vatandaşın hukuksal destek hizmeti tamamlandı. Kapasitesinin yüzde 96 doluluk oranıyla çalışmalarını sürdüren Aile Rehberlik Merkezi’nde özellikle çocuk gelişimi, aile içi düzen, kardeş kavgası, iletişimsizlik ve geçimsizlik, üniversite ve iş ve Covid-19 kaygısı, hukuksal anlamda genel bilgilendirme, dava süreçleri konularında destek sağlanıyor. Başvuru yaparak kayıt oluşturan vatandaşlar psikolojik destek anlamında ayda bir kez 45 dakikalık seans alıyor. Vatandaşlar avukat ile Pazartesi veya Çarşamba günleri hukuksal konularda görüşme sağlayabiliyor. Kayıt oluşturan Merkezefendililer, her Cuma aranarak randevu günü belirleniyor. Görüşmeler, online ve yüz yüze gerçekleştiriliyor. Aile Rehberlik Merkezi’nden hukuksal ve psikolojik destek almak isteyen Merkezefendililerin, http://merkezefendi.bel.tr/aile-rehberlik-merkezi/ adresinden veya 444 8 662 numaralı hattan kayıt oluşturarak randevu almaları gerekiyor.

“HER ZAMAN HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Hukuksal ve psikolojik anlamda vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Merkezefendi Belediyesi’nin her anlamda derman olduğunu söyledi. Başkan Doğan, “Sosyal Belediyecilik anlayışı ile Merkezefendimize ve hemşehrilerimize hizmet ediyoruz. Özellikle kadınlarımızın ve çocuklarımızın huzurlu ve mutlu olmaları için bu hizmeti hayata geçirdik. Hem psikolojik hem hukuksal konularda hemşehrilerimizin dertlerine derman olmaya çalışıyoruz. Mutlu çocuk, mutlu anne-baba, mutlu aile demektir. Merkezefendi Belediyesi olarak huzur ve mutluluk seviyesi yüksek bir ilçe inşa etme yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Ülkemizde ne yazık ki hor görülen, şiddete uğrayan, taciz edilen kadınlarımız, istismara uğrayan, yok sayılan, şiddete uğrayan çocuklarımız, engelli kardeşlerimiz ve birçok dert ile uğraşan gençlerimiz ve hemşehrilerimiz var. Bizler bu anlamda tüm hemşehrilerimizin yanındayız ve onlar için var gücümüzle hizmet ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.