Merkezefendi Belediyesi’nin En Önemli Sosyal Projesi

Merkezefendi Belediyesi’nin En Önemli Sosyal Projesi

Merkezefendi Belediyesi, yerel üreticiyi desteklemek için 2-5 yaş arasındaki çocuklara dağıtılacak olan sütleri Denizli Bölgesi Hayvancılık Kooperatifler Birliği’nden almak için protokole imza attı.

A+A-

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Yerel üreticilerimizi her zaman destekleyeceğiz. 2-5 yaş arasında çocuklar için dağıttığımız Halk Süt’ü bundan sonra Denizlili üreticilerin ortak çatısı olan HAY-KOOP’tan alacağız” dedi.

Merkezefendi Belediyesi’nin en önemli sosyal projelerinden biri olan Halk Süt’e talep gün geçtikçe artıyor. İlk ayında 3 bin 500 çocukla başlayan proje, ikinci ayında 5 bin 123, üçüncü ayında ise bu rakam 6 bin 613 oldu. Talepteki artış üzerine iki olan dağıtım aracı dörde, beş olan personel sayısı da 10’a çıkarıldı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “İlçemizde yaşayan her iki çocuktan bir tanesine sağlıklı büyümeleri için Halk Süt’ü ulaştırıyoruz. Halk Süt projesi ile öncelikle üç temel amaca ulaşmaya çalışıyoruz. Merkezefendili çocuklarımızın sağlıklı süt içme alışkanlığı kazandırmak, ilimizdeki süt üreticisi çiftçilerimizi desteklemek ve sosyal belediyecilik ilkeleri gereği ekonomik durumu yetersiz ailelerimize destek olmak” diye konuştu. Başkan Doğan, “Projelerimiz arasında olan Halk Süt 2 ve 5 yaş arasındaki çocuklarımızın gelişimini tamamlamaları için hayata geçirdik. Hayata geçirdiğimiz ilk projelerimizden bir tanesi. Sadece bir başkan olarak değil, bir kadın olarak, bir anne olarak Merkezefendi’de yaşayan her çocuğu, özellikle sağlıkta, eğitimde ve gıdada destek olmak istiyoruz. Projemiz çok güzel devam ediyor. Merkezefendi’nin geneline baktığımızda 2-5 yaş arası her iki çocuktan birisine süt dağıtımını gerçekleştiriyoruz” dedi.

“ÜRETİCİMİZİ DESTEKLEYECEĞİZ”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, her zaman üreticiyi desteklediklerini söyledi. Başkan Doğan, “Yeni dönemde sosyal projelerde ekonomik durum kıstası aramıştık. Fakat işin içinde çocuk varsa, onların beslenmesi varsa bu kritere bakmadık. Bu projemizde özellikle annelerden çok güzel dönüşler var. Tabi sizinle birlikte yapma amacımızda süt üreticimizi de desteklemek. Bu da bizim için çok önemli. Üreticiye destek olmak çok önemli.  Sosyal belediyecilik çerçevesinde ekonomik durumu iyi olmayan ailelere bu projeyle katkıda bulunuyorsak bizim için ne mutlu. Projemiz güzel devam ediyor bundan sonrada devam etmek istiyoruz. Talep çok fazla. Tabi ki duyuldukça da talepler artıyor. Size ve yönetim kuruluna katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Merkezefendimizde sizlerle birlikte güzel bir projemizi daha gerçekleştireceğiz. Çocuklarımıza, annelerimize ve ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Denizli Bölgesi Hayvancılık Kooperatifler Birliği Başkanı Mehmet Varol, yapılan protokolün çok anlamı olduğunu söyledi. Varol, “Bu projeye büyük destek verdik, vermeye devam edeceğiz. Özellikle vurgulamak istiyorum, bu bir sosyal sorumluluk projesi. Bu proje çok önemli bir proje. Çünkü süte ulaşamayan çocuklarımıza sütün ulaştırılması çok önemli. O çocukların beslenmesi için sütü kullanılmış olması çok önemli. Bu sütü de direk üreticiden alıp tüketiciye ulaştırıyorsunuz. Bu anlamda sizleri tebrik ediyorum. Projeye destek vermek, projenin içinde olmak anlamında da biz sizin yanınızda olduk. Çocuklarımız Denizlili üreticilerin sütlerini tüketecekler” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.