Merkezefendi'de Amatör Sporlara Büyük Destek

Merkezefendi'de Amatör Sporlara Büyük Destek

Merkezefendi Belediyesi’nin spora ve sporcuya destekleri devam ediyor.

A+A-

Bu kapsamda Merkezefendi Belediyesi tarafından ‘2021-2022 Sezonu Amatör Spor Kulüplerine Spor Malzemesi Desteği’ programı düzenlendi. Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen programa Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kocabay, Denizli ASKF Başkanı Ayşe Sarıkaya, TÜFAD Denizli Şube Başkanı Bülent Fil, Merkezefendi İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Kovan, çok sayıda amatör spor kulüp yöneticisi ve sporcusu katıldı. Etkinlikte 43 futbol, 6 voleybol, 3 basketbol, 4 tekvando, 5 kick boks branşlarında faaliyet gösteren toplam 61 spor kulübüne malzemeleri teslim edildi. Geçtiğimiz ay 104 okula malzeme desteğinde bulunan Merkezefendi Belediyesi önümüzdeki günlerde de 12 engelli spor kulübüne malzeme desteği sağlayacak. Merkezefendi Belediyesi bu yıl 1 Milyon TL üzerinde spor malzemesi desteği sağladı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Göreve geldiğimiz tarihten itibaren amatör spor kulüpleri ile ilişkilerimiz çok iyi. Her zaman sporu destekliyoruz. Gençler bizim için çok önemli, onlar bizim umudumuz ve geleceğimiz. Gençleri topluma kazandırmak, ülkesine, vatanına hayırlı bir birey olmasını sağlamak için yerel yöneticilerin emeğinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. 2019 yılından itibaren her yıl birbirinden ayırt etmeden amatör spor kulüplerine bu dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Pandemi öncesinde çalıştay formatında bir program yapmıştık. Sonuçlar çok iyiydi. Talepleri değerlendirdik. Bizler de çalışma arkadaşlarımızla birlikte dersimizi çalıştık. Eğitim Merkezefendi belediyesinin en önemli ve öncelikli konularından biri. Amatör spor kulüplerine yapmış olduğumuz desteklerin yanında okullarımıza da destek sağlıyoruz. 104 okulumuza malzeme desteğinde bulunduk. Engelli spor kulüplerine de 3 Aralık Cuma günü malzeme desteği sağlayacağız. Bu yıl 1 Milyon TL’nin üzerinde amatör spor kulüplerine desteğimiz oldu. Bu destek şu an güncel piyasada 1.5 milyon TL değerinde” dedi.

“SPORLA İÇ İÇEYİZ”

6 bin Merkezefendili’nin Merkezefendi Belediyesi’nin tesislerde spor yapma imkanı bulduğunu belirten Başkan Doğan, “12 tesisimizde farklı branşlarda hemşehrilerimize spor yapma imkanı sağlıyoruz. Yeni yerler bulma da zorlanıyoruz. Bulduğumuz yerler için değişiklik yapılması noktasında çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Alpaslan Mahallemize bir spor tesisi kazandırdık. O kadar mutluyuz ki hem ihtiyacı karşıladık hem de çocuklarımızı kazanıyoruz. Farklı mahallelerden de buraya çocuklar gelip spor yapıyor. Bu ihtiyacın çok önemli olduğunu fark ettik. Selçukbey Spor Eğitim Merkezinden çok iyi dönüşler alıyoruz. Okullarımıza da sahaları yapıyoruz, kimseyi kırmamaya çalışıyoruz. Şu an sporcu kursiyer sayımız 6 bine yaklaştı. Bizim için ciddi bir sayı bu. Çok talep var ve daha çok yer yapmamız gerektiğini görüyoruz. Sporla iç içeyiz. Ekonomik ve sosyal durumu iyi olmayan yetenekli çocuklarımızın elinden tutuyoruz. Basketbol takımımız bu sene Süper Lig’de. Bu sene çok güzel bir alt yapı kurduk. Marka bir takımımız var bu noktada alt yapı da çok çok önemli. Gençlerimizi basketbola kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.

“SİZLERDEN DE BÜYÜK DESTEK VE GÜÇ ALIYORUZ”

Malzeme desteğinin başarı olarak geri döneceğini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Kadın voleybol takımımızda hiç yenilmedi. Güreşi ilk kez yaptık. Çok güzel dönüşler aldık. Merkezefendi Belediyesi olarak farklı branşlarda müsabakalar olması için talepler alıyoruz. Pandemi olmasa daha farklı noktalara gelebilirdik. Şunu görüyorum Denizlimizde ve Merkezefendimizde yerel yöneticiler olarak gerekenleri yapıyoruz. Sizlerden de büyük destek ve güç alıyoruz. Bu paydaşlık bizleri ileriye götürüyor. İlçemizde sporun aktif olması bizleri çok mutlu ediyor. Kötü alışkanlıklardan çocuklarımızı uzak tutmaya çalışıyoruz. Dernek, oda ve amatör spor kulüplerinde başkanlık yapmak çok zor. Maddi imkansızlıkların fazla olduğunu biliyorum. Başkanlarımıza ve yöneticilerimize inisiyatif aldıkları için, spora önem verdikleri için, çocuklarımızın ellerinden tuttukları için çok teşekkür ediyorum. Sizler var olduğunuz için bizler buradayız. Malzemeler hayırlı olsun, ilçemizi başarılarla temsil etmeye vesile olsun” dedi.

“SPOR HEPİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Sporun gelişmesinde emeği olan herkese teşekkür eden CHP İL Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Başkanımız çok güzel ifade etti. Uyuşturucu batağında olan çocuklarımızı kurtarma noktasında emekleriniz yok sayılamaz. Beklentisiz ve çıkarsız bu görevi yaptığınız için teşekkür ediyorum. Spor hepimiz için çok önemli. Ahlaklı bir nesil yetiştirme noktasında üzerimize birçok görev düşüyor. Bizler bu görevleri yerine getirmek için çalışıyoruz. Daha güzel bir Türkiye’de, Denizli’de ve Merkezefendi’de yaşamak dileği ile” diye konuştu.

“MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU”

Denizli ASKF Başkanı Ayşe Sarıkaya, omuz omuza mücadele edildiği sürece başarıların artarak devam edeceğini söyledi. Başkan Sarıkaya, “Bugün güzel bir gün. Başkanımız bizi çok memnun etti. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Uzun zamandır pandemi yaşıyoruz. Kulüplerimiz maddi sıkıntılar yaşamakta. Gelecek nesilleri yetiştirme adına özellikle Merkezefendi Belediyesi her zaman yanımızda oldu. Toplumsal bir dayanışma gerekiyor. Denizli olarak bu konuda şanslıyız. Paydaşlarla dayanışma içerisindeyiz. Ne kadar çok gençlerimize ulaşırsak o kadar başarıya ulaşacağız demektir. İhtiyaçlarımıza göre malzeme desteği sağlanması bizleri memnun ediyor. Tüm branşlarda katkı sağlanması bizim için çok anlamlı” dedi.

“AMATÖR SPOR MERKEZEFENDİ’DE HAREKETLENDİ”

Merkezefendi İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Kovan, “Merkezefendi Belediyesi’ne ve Şeniz Doğan başkanımıza teşekkür ediyorum. Bir müjde vereyim. Başkarcı stadının ihalesi yapıldı. Mart ayında hizmete girecek. Yeşilköy sahası da bitmek üzere. Bu gelişmeler amatör sporun Merkezefendi’de hareketlendiğinin kanıtıdır. 16-17 ilden daha büyük bir ilçeyiz. Amatör spor kulüpleri başkanlarına, yöneticilerine ve sporcularına, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“MERKEZEFENDİ SPORUN MERKEZİ”

TÜFAD Denizli Şube Başkanı Bülent Fil ise, “Bu güzel günlere davet edilince sevinçle geliyoruz. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları destekleri yakından takip ediyorum. Bu zamanda insanlara, sporculara dokunmak çok önemliydi. Büyük bir sivil toplum kuruluşuyuz. Arkadaşlarımız canla başla çalışmalarını sürdürüyor. Merkezefendi sporun merkezi. Bunu sağlayan Belediye Başkanımıza ve ekibine, spor yöneticilerine teşekkür ederiz. Bu desteklerin devamını istiyoruz. Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 Konuşmalarından ardından protokol üyeleri, salonda hazır bulunan malzemeleri amatör spor kulüplerine teslim ettiler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.