Merkezefendi'de Kadınlar Kara Bağladı

Merkezefendi'de Kadınlar Kara Bağladı

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve belediye çalışanı kadınlar basın açıklaması yaparak ‘Kadına Şiddete Dur’ dediler.

A+A-

Basın açıklamasında konuşan Başkan Doğan,”Ülkemizde artan kadın cinayetlerine farkındalık yaratmak için bugün buradayız. Kadın kardeşimiz Emine Bulut eski eşi tarafından çocuğunu gözü önünde vahşice öldürüldü. Dünde ilimizde yine bir kadın kardemişimiz eşi tarafından bıçaklandı. Şuanda kendisi Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakımda, bizde kendisini yakından takip ediyoruz”diyerek sözlerine başladı.

O Sözleşmeyi Hatırlattı

Kadına karşı şiddetin önlenmesinde ‘İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasının önemine değinenen Başkan Doğan,”Maalesef 17 yılda kadının ne giyeceğine, nerede güleceğine,nasıl çalışacağına iktidar tarafından karılışıldığı için kadına yapılan baskılar, kadına şiddetin bu şekilde artarak gideceğini ne yazıkki söylemek istiyorum. Eşine karşı, karşı cinse karşı boyun eğmeyen, direnen kadın artık karşı tarafca şiddet uygulaması mahkum insanlardan görülmekte. Bu anlamda acilen İstanbul Sözleşmesi’nin iktidar tarafından Türkiye’de uygulanması gerekiyor. Bu sözleşme’Kadına karşı yapılan her şiddeti, kadına karşı işlenen cinayetin sorumlusunun en ağır yaptırımlarla cezalandırımasını”içeriyor. Ben bir hukukçu bir başkan olarak bunun sonuna kadar takipçisi olacağım. Sadece kınamakla, farkındalık yaratmakla kadınlarımızı korumayayız. Kadına karşı fiziksel şiddetin önlenebilmesi için cezaların caydırıcılığının acilen arttırılması gerekiyor. Devlet tarafından alınan koruma önlemlerinin de çok yetersiz olduğunu görüyoruz. Koruma yöntemleri kadın şiddete maruz kaldıktan sonra uygulanıyor. Ben yetkililileri göreve çağırıyorum. Artık hiçbir kadınımızın öldürülmesini, katledilmesini istemiyoruz”dedi.

Neler Yapacaklar?

Merkezefendi Belediyesi’nin kadına karşı şiddetin önlenmesi için yapacağı projelere değinen Başkan Doğan,”Biz Merkezefendi Belediyesi olarak açacağımız ‘Kadın Dayanışma Merkezleri’ ile kadınlarımızın sonuna kadar arkalarında olacağız. Merkezlerimizde psikologlarımız, hukukçularımız olacak. Merkezlerimiz sadece kadınlar için değil sağlam aile temelleri oluşması için aile terapistlerimiz olacak. Bunun hazırlıkları içindeyiz. Yaşanan olaylar çerçevesinde projelerimizi daha da hızlandırdık. Biz farkındalık oluşturmak için Merkezefendi Belediyesi’nde çalışan arkadaşlarımızla birlikte bugün startı verdik. Dayanışma merkezi dışında kadına karşı şiddetle ilgili eğitim ve seminerlerimiz de devam edecek. Bu eğitimi küçük yaşlardaki erkek çocuklarımıza da vermeliyiz. Aile içi şiddetin önlenmesi için küçük yaşlarda eğitim önemli. Okullarımızla yapacağımız işbirliği ile bu farkındalığı yaratacağız. Biz artık hiçbir kadının öldürülmesini istemiyoruz”şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.