Merkezefendi'de Müthiş Cumhuriyet Konseri

Merkezefendi'de Müthiş Cumhuriyet Konseri

Merkezefendi Belediyesi’nin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebeti ile düzenlediği arabalı konserine büyük ilgi olduğu görüldü.

A+A-

Cumhuriyetin 97. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde dün gece yapılan konsere Merkezefendililer özel araçlarıyla gelip Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak oldular.  Arabalarını Türk bayraklarıyla donatan vatandaşlar Merkezefendi Belediyesi Orkestrası’nın seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla Cumhuriyet Bayramı’nı kutladılar. Yaklaşık 2 saat süren konserde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar da seslendirildi. 

BÜYÜK COŞKU

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, konsere ilgi gösteren Merkezefendililere teşekkür etti. Başkan Doğan, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1919 yılında başlattığı milli mücadeleyi 1923 yılında “Türk milletine cumhuriyet yönetimi yakışır, onların karakterinde bu vardır” diyerek 1923 yılında cumhuriyeti ilan ederek taçlandırmıştır. Cumhuriyet yönetiminde egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Herkesin seçme seçilme hakkı vardır yönetim ne bir sınıfa ne bir zümreye nede bir kişiye aittir. Herkes eşit hakka sahiptir. Cumhuriyet yönetiminde Türk ulusu ulus olma bilinci kazanmıştır. Aynı şekilde Dünya ülkeleri milletleri arasında onurlu bir şekilde yer almamızı sağlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik çizgisinden hiçbir zaman bir gün bile taviz vermeyecektir. Atatürk’ün çizdiği yolda, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için daima ilerlemiştir ve ilerleyecektir. Buna hiç kimse engel olamayacaktır. Ama bize düşen bir şey var: Atatürk’ün dediği gibi aklın ve bilimin yolundan hiçbir zaman şaşmayacağız. Sevgili Merkezefendililer haklarını kaybetmiş ülkeler yok olmaya mahkûmdurlar. Bizler bu bilinçle ülke olarak birlik ve beraberliğimizi korumak zorundayız. Bizler hepimiz Atatürk ilke ve devrimlerinin sonuna kadar takipçisi olmalıyız ve olacağız da… Size söz veriyorum Merkezefendililer! Merkezefendi Belediyesi daima büyük ve tek önder, ebedi önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmeye devam edecektir. Bugün bu topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan bizlere en iyi yönetim şekli olan cumhuriyeti ilan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.

BAŞKAN DOĞAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUM

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar ise, “Cumhuriyet siz değerli dava arkadaşlarımız, dostlarımız  varken asla ve asla zarar görmeyecektir. İyi ki varsınız… Bugün bu coşkuyu yaşatan başta Merkezefendi Belediye Başkanımız Şeniz Doğan’a, Atatürkçü kardeşime teşekkür ediyorum. İnşallah Merkezefendimizde bundan sonra bu bayramları her zaman olduğu gibi heyecanla gururla onurla bir milletin evladı olarak hep birlikte yaşayacağız ve yaşatmaya da devam edeceğiz.  Siz Atatürkçü dostlar olduğu sürece bu milletle memleket bir daha asla ve asla esarete düşmez. Özgürlüğüne, vatanına milletine toprağına ve bayrağına ölümüne sahip çıkar çıkmaya da devam edecektir. Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.