Merkezefendi'de Taşkın Yıldız Dönemi

Merkezefendi'de Taşkın Yıldız Dönemi

Denizli'nin Merkezefendi ilçesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılıç'ın yaş haddinden emekli olmasıyla yerine Taşkın Osman Yıldız atandı.

A+A-

Akis Haber tarafından daha önce yapılan haberde Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Şube müdürlüğü görevini yürüten Taşkın Osman Yıldız'ın emekli olan Adem Kılıç'ın yerine Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanacağı kesin gözü ile bakılacağı yazılmıştı. Tam da yazdığımız gibi oldu ve Yıldız o göreve atandı.

Yıldız daire müdürlerine attığı atama haberini şu ifadelerle duyurdu:

Sayın okul müdürlerimiz, değerli öğretmenlerimiz, kıymetli mesai arkadaşlarım;

Yaklaşık 6 yıldır yürüttüğüm Merkezefendi ilçe milli eğitim şube müdürlüğü görevimin ardından, personel genel müdürlüğümüzün 22/05/2020 tarihli ve 39492 sayılı atama kararnameleri ile kurucu ilçe milli eğitim müdürümüz Sayın Adem KILINÇ’ın emekliye ayrılması münasebetiyle boşalan ilçe milli eğitim müdürlüğüne atamam gerçekleştirilmiş olup, 27.05.2020 tarihinde de fiilen bu göreve başlamış bulunmaktayım. 

Üzerimizdeki görevin hassasiyetinin ve bize yüklediği misyon ile kazanmamız gereken vizyoner bakış açısının bilincindeyiz. Bu nedenle, ilçemizin gelecek ideali yüksek öğrencilerine en kaliteli eğitim hizmetini ulaştırabilmek için işbirliği ve koordinasyon içerisinde çalışacağımıza inancım tamdır. Dün olduğu gibi bu günde, ülkemizin kalkınmasının en önemli unsurlarından biri eğitimdir. Öğrencilerimizin yirmi birinci yüzyıl becerileriyle donatılması için araştırma, geliştirme, teknoloji, yapım, donatım ve benzeri tüm imkânlarımızı siz okul müdürlerimizin koordinesinde öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimizin hizmetine sunacağımıza güvencim tamdır. Bunu, Merkezefendi halkının üzerimize yüklediği bir görev olarak görmekteyim. 

Ülkemizin kalkınmasına destek veren en önemli kurumlardan biri olarak stratejik yönetim, çözüm odaklı işbirliği, vizyon temelli hizmet ve tüm bireylerin katılımını destekleyen yönetim anlayışını eğitim kurumlarımızda yaygınlaştırmak en önemli hedefimiz olacaktır. Eğitim ortamını canlıların; canlı ve cansız çevreleri ile ilişkilerini içeren bir sistem olarak görüp eğitimin tüm bileşenlerini aktif hale getirmedeki başarımızı hep beraber daha yukarılara taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğimize inanıyorum. Öğrencilerimizin akademik becerileri ile birlikte sosyal becerilerini destekleyerek ülkemizin geleceğine yön veren, enerjisini ve yeteneğini ülkemiz için sarf eden bireyler olmaları için birlikte gayret göstereceğiz. 

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut OĞUZ’ un liderliğinde 2023 Eğitim Vizyonunda belirtilen hedeflere ulaşabilmek için var gücümüzle hep birlikte çalışacağız. 

Kaliteli eğitim hizmeti ile her bireye ulaşabilmek, okul ve kurum yöneticilerimizin liderlik vasıflarını en etkin şekilde kullanmalarına, öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini üst düzeye taşımasına bağlıdır. Velilerimizin eğitim faaliyetlerine daha fazla katılım sağlaması, öğrenmeyi daha cazip hale getirecek, eğitim ortamının bir yaşam ortamına dönüşmesine yardımcı olacaktır. Eğitimciler olarak ailelerin desteğinden olabildiğince faydalanmak, öğrencilerimize akademik ve sosyal becerilerin yanında milli ve manevi değerlerimizi benimsetmek vazgeçilemez hedeflerimizdir. Çünkü bireyin yeteneği ahlaki değerlerle bütünleştiği anda kendisine ve topluma faydalı hale gelebilir. 

İlçemizdeki eğitim kurumlarından hizmet alan öğrencilerimiz şimdiye kadar ulusal ve uluslararası düzeyde sosyal, sportif ve bilimsel temalı birçok çalışmada başarıya imza atmış, ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi gururla temsil etmişlerdir. Bundan sonraki süreçte öğrencilerimizin girişimlerini daha çok desteklemeye gayret göstereceğiz. Fiziki ve teknik şartları, uluslararası standartlara ulaşma konusunda büyük mesafe kat eden kurumlarımızın, bundan sonraki ana gayesi kendi kemalât yolculuğunun ana iskeletini okullarda inşa eden öğrenciler yetiştirmek olacaktır. Unutmayalım ki hikâyesi olmayanın başarısı da olamaz. Öğrencilerimizin kendi başarı hikâyelerini yazarken, onlara rehberlik etmek ve bu süreç içerisinde kendi başarı hikâyemizi de geliştirmek yaşam gayemiz olmalıdır. 

Kıymetli mesai arkadaşlarım;

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut OĞUZ’ a, kurucu müdürümüz Sayın Adem KILINÇ’ a ve bugüne kadar ilçemizde görev yapıp ayrılan yönetici ve öğretmenlerimize yaptıkları hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Onların yaptıkları hizmetlerin unutulmayacağını belirtiyor, hizmetlerin siz yönetici ve öğretmenlerimiz ile diğer eğitim çalışanlarının gayretleriyle kaliteli şekilde devam edeceğinin bilinmesini istiyorum. İlçemize bugüne kadar hizmet edenlerden hayatta olanlara sağlık, huzur ve uzun ömürler, aramızdan ayrılanlara da Allah’tan rahmet diliyorum. 
 Son olarak; resmi/özel bütün okul yöneticilerimizden, bütün okul ve kurum paydaşlarımızdan ülke olarak içinden geçtiğimiz bu zor günlerde, insanımızın yaşadığı maddi sıkıntılara olan duyarlılığımızı göstermek ve de bu sıkıntılara bir nebze de olsa derman olmak maksadıyla tebrik ve kutlama amaçlı çiçek v.b. hediye gönderilmemesini, bu tür seremonilerin daha ulvi bir amaca hizmet etmesi maksadıyla çiçek v.b. hediye bedellerinin Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde devam eden “Biz Bize Yeteriz Türkiye’m” kampanyası veya “Mehmetçik Vakfı”na v.b. bağışlanmasını istirham ediyorum. 

Görevime başlarken ekip arkadaşlarıma, okul/kurum yöneticilerimize, öğretmenlerimize, personelimize ve velilerimize saygı ve selamlarımı sunar, eğitim camiasının temel unsuru olan sevgili öğrencilerimizin eğitim adına attığı her adımın başarıya dönüşmesini temenni ederim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum