Meslekte Birlik Grubu Denizli İMO'ya Aday

Meslekte Birlik Grubu Denizli İMO'ya Aday

Meslekte Birlik Grubu, İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi adına göreve talip olduklarını açıkladı.

A+A-

Konu ile alakalı şu açıklama yapıldı:

Değerli basın mensupları, öncelikle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’yi ziyaretinin yıl dönümünü kutluyorum.

Yok olmaya yüz tutmuş ve umudunu yitirmek üzere olan bir milleti ayağa kaldıran, Umudunu; azim ve zekası ile besleyen, köklerinden aldığı güç ile zaferden zafere koşturan millet yaratan; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü,

Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canını hiçe sayan tüm şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve rahmet ile anıyorum.

Bildiğiniz üzere;

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi olarak, 12-13 Şubat 2022 tarihlerinde olağan genel kurulu gerçekleştireceğiz. 12 Şubat’ta yapacağımız genel kurulun ardından 13 Şubat’ta sandık başına gideceğiz.

Daha etkin bir meslek odası, mesleğin ve meslektaşlarının sorunlarına çözüm üreten bir oda yönetimi için Meslekte Birlik Grubu adına göreve talibiz.

Mesleğin ve meslektaşlarımızın sorunlarını biliyoruz.

Mesleğin ve meslektaşlarımızın daha etkin bir biçimde temsil edilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Meslektaşlarımızın daha iyi şartlarda çalışmayı hak ettiğine inanıyoruz.

Amacımız mazeret değil, iş üretmek!

Amacımız sonuç almak!

 Amacımız odamızın kamuoyunda hak ettiği yere, sahip olmasını sağlamak.

Amacımız güç birliği, gönül birliği ve el birliği ile odamızı hak ettiği yere taşımak.

Bunun için göreve talip olduk ve üyelerimizden destek ve yetki istiyoruz.

Yapılacak seçimlere Meslekte Birlik grubu adına hazırlanıyor, çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.

Temel hedefimiz sektörün farklı alanlarında hizmet üreten ve emek veren meslektaşlarımızın hakkını savunmak, mesleğimizi ve meslektaşlarımızı daha etkin bir biçimde temsil etmek, her sektörde mesleğin sorunlarını takip ederek, çözüm önerileri getiren bir oda yönetimi oluşturmaktır.

Denizli’de görev yapan 1719 üyenin tamamı için çalışarak, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Zira çalışmalarımızın temelinde seçim kazanmak değil, üyelerimiz için projeler üretmek var.

Proje yapan, müteahhitlik yapan, Şantiye Şefliği yapan, yapı denetim ve ilgili sektörlerde çalışan, gayrimenkul değerleme uzmanlığı yapan, bilirkişilik yapan, İş güvenliği uzmanlığı yapan, kamuda çalışan yüzlerce üyemiz var.

Zor şartlarda çalışan çok sayıda üyemizin yanı sıra ayrımcılığa uğrayan onlarca kadın meslektaşımız var.

 İş bulamayan, yanlış eğitim politikalarının bedelini ödemek zorunda kalan, fakat seslerini duyuramayan yüzlerce genç meslektaşımız var.

 Geçen zamanlar, kaybedilen zamanlar bize umut etmenin bir yöntem olamayacağını acı bir şekilde gösterdi.

O yüzden sadece sorunların neler olduğunu bilmek yetmiyor.

Bu sorunların çözümü için bir yönteminizin, bir ekibinizin ve her şeyden önce enerjinizin olması gerekiyor. İşte biz tam da bu enerji ve azim ile göreve talibiz.

Biliyoruz ki aynı deneyi yaparak farklı sonuçlar elde etmeyi ummak iyimserliktir. Meslekte birlik gurubu olarak çok farklı düşünce yapılarına sahip, çoğu gençlerden oluşan kalabalık bir ekibimiz var.

Listelerimizde kendine güvenen, meslek etiğine, Oda aidiyetine sahip meslektaşımıza ve istekli, özverili genç arkadaşımıza yer verdik.

Bu sayede her bir arkadaşımızdan gelecek katkıya kucak açtık. Odamızı birkaç kişiden oluşan dar kadrolar ile değil, bütün ekip arkadaşlarımızla birlikte el birliği ile, güç birliği ile yönetmek istiyoruz.

Sinerji oluşturamayan bir yönetimin başarı şansı olmadığına inanıyoruz. Ortak akıl oluşturabilen; genç-yaşlı tüm ekibin kendini değerli hissettiği bir yönetim anlayışını hedefliyoruz.

Zaten “Meslekte Birlik” olmak bunu gerektirir. Bizler de bu gereklilik doğrultusunda sadece yönetimlere aday olan birkaç arkadaşımız ile değil, kurullarda liyakatleri ölçüsünde görev alacak yüzü aşkın arkadaşımızın ortak sinerjisi ile aday olduk.

Yaşadığımız salgın hastalık süreci hem dünyada hem de ülkemizde bazı şeyleri geri döndürülemez bir şekilde değiştirdi. Bu süreç sosyal ilişkiler kurmak ve eğitim almak konusunda hem önemli kısıtlar hem de önemli fırsatlar sundu.

Meslektaşlarımız ile bir araya gelebildiğimiz ortamlar önemli ölçüde kısıtlanırken uzaktan eğitim ile ilgili büyük gelişmeler yaşandı. Odamıza bağlı pek çok şube uçak bileti, konaklama ve ağırlama bedeli gibi ücretler ödemeden çok daha fazla sayıda etkinliği hem çok ucuza hem de çok sayıda meslektaşımıza ulaştırma imkanı buldu.

Ben şahsen bu tecrübenin hem odamızda hem de diğer pek çok alanda eğitim anlayışını önemli şekilde değiştirdiğini düşünüyorum.

Denizli şube olarak ne yazık ki bu dönüşüme yeterince ayak uyduramadık. Yeni dönemde bu konuda önemli etkinliklere imza atacağımızın şimdiden sözünü vermek istiyorum.

Değerli basın emekçileri, inşaat mühendisleri odasının kamuoyunda daha etkin bir biçimde temsil edilmesi gerektiğinin farkındayız.

Yerel basında sesini duyuran, yaptığı etkinlikler ve girişimler ile üyesinde aidiyet duygusu oluşturmayı başarabilen bir meslek odası hedefliyoruz. Meslek yasası, mesleği ilgilendiren yönetmelik ve mevzuatlar hakkında kendi görüş ve önerilerini ortaya koyabilen bir meslek odası hedefliyoruz.

Sadece genel merkezin ve başka şubelerin görüş ve düşüncelerini paylaşan bir meslek odası değil, görüş ve önerilerini başka şubelerin ve odaların paylaştığı, sosyal medyayı daha etkin bir biçimde kullanan bir yönetim anlayışını hedefliyoruz.

Bu hedef bağlamında Meslekte Birlik Grubu olarak gençlerin söz sahibi olduğu bir yönetim listesi belirledik. Çünkü mesleğimizin geleceği için mücadele etmek istiyoruz. Gerek uygulamada ve gerekse de akademik alanda tecrübesi olan meslektaşlarımızın arasına gençlerimizi de ekledik.

Gençlerimizin ufkuna ve vizyonuna güveniyoruz. Bizlerin tecrübesi ve genç meslektaşlarımızın enerjisini bir araya getirerek mesleğimizi hak ettiği yere taşımak için mücadele etmek istiyoruz.

 Tek amacı mesleği için mücadele etmek olan ekibimize meslektaşlarımızın destek olmasını bekliyoruz.

İnşaat Mühendisleri Odasında toplam 3 dönem görev yapmış bir mühendis olarak altını çizmek isterim ki gerilen ve kutuplaşan ülke siyasetinin oda seçimlerine alet edilmemesi gerekiyor. Aksi taktirde kaybeden yine mesleğimiz ve meslektaşlarımız olacak.

Amacımız, mesleğimizi ve meslektaşlarımızı içine düştüğü durumdan çıkarmak için mücadele etmektir.

Amacımız görüşü ve düşüncesi ne olursa olsun mesleği ve mesleğinin menfaatleri doğrultusunda birleşebilen, birlik olabilen bir yönetim oluşturmaktır.

Etkin Oda Yetkin Mühendis Mottosu ile hazırladığımız yönetim kurulu listemiz şu şekildedir.

Asıl adaylarımız,

Uğur Güzin, Seyhun Türk, Funda Akbay Çakmakçı, Hasan Şahin, Gökhan İmançlı, Alparslan Acar, Fatih Aydın

Yedek Adaylarımız,

Koray Coşkun, Emre Perizan, Ahmet Kürşat Alp, Gizem Çırak, İnci Selcen Kuzucu, Sezer Ballı, Muhammed Çiçek

Genel Merkez Delegesi olarak belirlediğimiz adaylarımız ise Şevket Murat Şenel, Bülent Özderya, Mahmut Çetin, Adem Yokuş, İsmail Tolga Uzunoğlu, Salime Çelik, Eşref Deniz, Güler Güvensoy, Malik Zingal, Nevzat Burak Ordu, Hüsnü Soypak, Arda Güller, Volkan Arslan

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.