METEOROLOJİ'DEN DENİZLİ'YE SARI KODLU UYARI!

METEOROLOJİ'DEN DENİZLİ'YE SARI KODLU UYARI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan sarı kodlu uyarıda Denizli'nin de aralarında olduğu İç Ege'de yerel kuvvetli yağış beklendiği, dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıda, İç Ege'de yerel kuvvetli yağış beklendiği kaydedildi. Sarı kodlu uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın ve Manisa illerinin doğusu, Denizli, Uşak'ın güneyi ile Muğla'nın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

Bugün 14.00-19.00 saatleri arasında tahmin edilen kuvvetli yağışta meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli olunması istendi.

Sarı kod: Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Yağış Şiddeti Sınıflandırması

Hafif Yağış: 1-5 kg/m², Orta Kuvvette Yağış: 6-20 kg/m², Kuvvetli Yağış: 21-50 kg/m², Çok Kuvvetli Yağış: 51-75 kg/m², Şiddetli Yağış: 76-100 kg/m², Aşırı yağış: 100 kg/m² üzeri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.