Meteoroloji’den sıcak hava uyarısı

Meteoroloji’den sıcak hava uyarısı

Meteoroloji, sıcakların hafta sonunda da artmaya devam edeceği uyarısında bulundu.

A+A-

Denizli Meteoroloji Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıları artmaya devam edecek. Bu nedenle aşırı sıcakların yol açabileceği olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, “Ülkemizin genelinde etkili olan sıcak hava dalgasının, Cuma günü ve hafta sonunda Karadeniz bölgesinin iç kesimleri, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde, Pazar gününden itibaren ise Marmara bölgesinde hissedilir derecede sıcaklık artışlarına sebep olacağı beklenmektedir. İç bölgelerimizdeki hava sıcaklığının normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir” denildi.

En yüksek hava sıcaklıklarının; Ankara ve İzmir'de 37, Konya ve Kayseri’de 36, İstanbul'da 33, Manisa, Denizli ve Edirne’de 39, Adana ve Antalya'da 35, Karabük ve Tokat’ta 39, Diyarbakır'da 42 Şanlıurfa’da 43, Elazığ’da 40 ve Erzurum'da 33 dereceye ulaşmasının beklendiği bildirildi.

Açıklamada, “Yüksek hava sıcaklıklarının oluşturabileceği başta sağlık sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” uyarısında bulunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.