Mevlid Kandilimiz Mübarek Olsun

Mevlid Kandilimiz Mübarek Olsun

İnsanlığa rehber olarak gönderilmiş olan Peygamberimiz HZ. Muhammed’in dünyaya gelişi için bu akşam Mevlit Kandili’ni kutlayacağız.

A+A-

Hz. Muhammed Mustafa'nın dünyaya gelişinin yıldönümü olan Mevlid Kandili, Hz. Peygamberin insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme günüdür.
Mevlid Kandili Hz. Peygamber’in doğumu münasebetiyle kutlanmaktadır. Mevlid kutlamalarının ilk kez Erbil Atabegi Muzafferüddin Kökböri tarafından yapıldığı biliniyor. Osmanlı döneminde ise mevlid kandillerinde farklı kutlamalar yapılırdı.

Bu akşam tüm ülke olarak Yüce Rabbimizin âlemlere rahmet olarak gönderiş olduğu Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (S.A.V.) bir defa daha mevlidi şerifini idrak edeceğiz.

Mevlid Gecesi Nasıl Değerlendirilmeli?

Peygamberimiz ibadetlerde devamlılığı her zaman ön planda tutmuştur. Bu yüzden bu geceyi bir çizgi olarak çekip bundan sonra ibadetleri düzenli yapma kararı ile geceye başlanabilir. Bununlar birlikte Hz. Peygamber (s.a.s.), bazı mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini de tavsiye etmiştir (Tirmizî, Savm, 39). Ama bu gün ve gecelere ait özel bir namaz veya ibadet biçiminden bahsetmemiştir.

Genel anlamda bu mübarek gün ve geceleri, bağışlanma ve hayatımıza çekidüzen vermek için fırsat anı olarak görmemiz gerekmekte. İnsan hatalarını düşünüp tövbe etmeli ve bundan sonraki süreçte o hatalarını tekrarlamamalı. Mevlid Kandili gecesinde bol bol Kur'an-ı Kerim okuyup anlamaya çalışmak, kaza veya nafile namaz kılarak da değerlendirmelidirler. Bundan başka Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulabilir, Mü’minlerle helalleşilebilir, küs ve dargın olanlar barışabilir ve gönüller alınabilir, Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilerek, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalar ile mutlu edilebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.