MHP İle BBP'nin Seçim İttifakı Tamam gibi!

MHP İle BBP'nin Seçim İttifakı Tamam gibi!

BBP Lideri : "Aynı kökten gelen iki partiyiz. Seçim öncesi yapılan yakıştırmaları doğal karşılıyorum" dedi.

A+A-

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Ankara'da gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Destici,"2015 seçimleri öncesi MHP'yle ortak hareket etme düşünceniz var mı? Meclis dışındaki Saadet Partisi, DSP gibi diğer partilerle ittifak niyetiniz söz konusu mu?" şeklindeki soruya, "MHP ile aynı kökten gelen iki siyasi partiyiz ve sıcak bir ilişki düzeyimiz var. Ülke meselelerinde çok rahatlıkla istişare edebildiğimiz iki siyasi partiyiz. Aynı kökten gelmemiz itibarıyla seçim öncesi böyle bir yakıştırmanın yapılmasını yadırgamıyoruz. Ama bu konuda şu ana kadar MHP ile bir görüşmemiz yok. Bu kamuoyunun yakıştırmasıdır belki tabanların arzusu ya da istediğidir, bu kadar" yanıtını verdi.

 

"BAŞARI ELDE ETMEK İSTİYORSANIZ SOLA GEÇEMEZSİNİZ"

 

Saadet Partisi, DSP ve Demokrat Parti ile de sıcak bir ilişki içerisinde olduklarını anlatan Destici, "Parti olarak her konuda birlikte konuşabiliyoruz. Anayasa'ya başvuruda da oturduk, konuştuk. Onların başvurusu, bizim başvurumuz, biz neyi eksik yaptık şeklindeki konuşuyoruz, Türkiye'nin meselelerini istişare ediyoruz. Ama onlarla da bu anlamda oturup bir seçime birlikte girelim diye bir konuşmamız olmamıştır. Türkiye'de seçimde başarı elde etmek istiyorsanız sola geçemezsiniz, mutlaka sağ birliktelikler içerisinde kalma gibi bir yükümlülüğünüz var. Çünkü sola geçtiğiniz zaman bu size oy getirmez" dedi.

 

"SEÇİM BARAJI KALKARSA EN KARLI PARTİ BBP OLUR"

 

Destici, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) yüzde 10'luk seçim barajına ilişkin bireysel başvuruyu konu bakımından yetkisizlik gerekçesiyle reddetmesini de değerlendirdi. Yüzde 10'luk seçim barajının kalkması durumunda bundan en karlı çıkacak olan partinin BBP olacağını belirten Destici, yüzde 10'luk seçim barajının Türkiye'de geçmişte hak ihlallerine neden olduğunu, bazı partilerin bazı bölgelerden baraj nedeniyle milletvekili çıkaramadığını savundu. Destici, seçim barajının 2015 seçimlerinde de potansiyel olarak hak ihlallerine neden olacağı gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde bu konuda verilen kararları örnek göstererek, Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptıklarını hatırlattı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.