MHP Kongre Sürecini Tamamladı

MHP Kongre Sürecini Tamamladı

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) 10 Aralık’ta başlayan ilçe kongreleri Pazar günü yapılan Çivril ve Honaz kongreleriyle tamamlandı.

A+A-

Pazar günü Çivril’de gerçekleştirilen ve 2 adayın yarıştığı kongrede başkanlığa Bayram Gümüş, Honaz ise Sezgin Arıkan  seçildi.

 

Çivril Ziraat Odası Düğün Salonu ve Honaz Belediye Düğün  Salonunda  gerçekleştirilen kongrelere  MHP İl Başkanı Ferudun Ünal,  MHP 21. Dönem Milletvekilleri Av. Salih Erbeyin ve Ali Keskin, Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Akgün, Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Coşkun, MHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili  Av. Yusuf Garip, Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Ülgen, MHP İl Başkan adayları Öztürk Taştan ve Mehmet Baylan, eski  İl Başkanları ile İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kongrelerde konuşan ilçe başkan adayları seçilmeleri durumunda yapacakları faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi aktardılar.

İl Başkan adayları Öztürk Taştan ve Mehmet Baylan da il Başkanlığına seçilmeleri halinde hedeflerinin MHP’yi Denizli’de birinci yapmak olduğunu ifade ettiler.

“NÜFUSUMUZUN YARIYA YAKINI YOKSULLUK TEHDİDİYLE MÜCADELE ETMEKTEDİR”

MHP İl Başkanı Ferudun Ünal yaptığı konuşmada, “Ülkemizin mahkûm olduğu sorun alanlarından birisi terör ve bölücülük meselesi ise, diğeri sosyal ve ekonomik merkezli açmazlardır.Milyonlarca insanımızın yakacak kömürü, yiyecek katığı, giyecek kazağı, dolacak kazanı yoktur.Her devirde işini gören, her döneme harfiyen uyan kaymak tabaka dışında, hayatından memnun olan da yoktur. Türkiye’de yoksulluk bir üst faza geçmiş ve sefalet aşamasına sabitlenmiştir. Demokrasinin istikrarı ve ilerlemesi elbette ekonominin istikrar ve refah boyutuyla doğru orantılıdır. Tarih bize, sefaletle toplumsal sakinliğin, işsizlikle dirliğin sürekli ters düştüğünü göstermektedir.Biri yer diğeri bakarken kıyametin kopacağı genel kabul görmüş bir kaidedir.Yoksulluk, milletimizin sırtında bir kamburdur. Sefaletin kamçı sesi milyonlarca haneden işitilmektedir.İşsizlik kasırgası, yetersiz beslenme, yetersiz gelir, yetersiz sosyal ve ekonomik imkanlar birliğimizi, sosyal düzenimizi kemirmektedir.Türkiye’yi rantiyeye, rüşvet ve yolsuzluk çiftliğine çevirenler, bugünkü karanlık ve yürek yaralayan ağır ekonomik tablonun yegane sorumlusudur. İşte tüm bu saydığım sebepler nedeniyle Türkiye AKP’den kurtarılmalıdır bunu yapacak tek siyasi harekette MHP’dir” dedi.

ERBEYİN’DEN 7 HAZİRAN UYARISI

MHP 21. Dönem Milletvekili Av.Salih Erbeyin de yaptığı konuşmada, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin önemine dikkat çekti. Erbeyin, “AKP Türkiye’yi ahlaki ve manevi bir çöküşe, bir çürümeye mahkûm etti.  Güvenilir hiç bir değer, hiç bir kurum bırakmadılar.  AKP iktidarı, bütün Türkiye’yi hukuksuzluk batağına, kaosa sürüklemiştir.  2002 yılında 59 bin olan tutuklu ve hükümlü sayısı 2014 yılı itibariyle 156 bine yükselmiştir. 12 yılda  %264 artış olmuştur. Bu mu yeni Türkiye?” dedi.

Bölücü Partinin seçimlere tek başına girme kararının altında bir takım oyunların yattığını ifade eden Erbeyin,  “Bölücü parti genel seçimlere parti olarak katılacağını ilan etti. PKK ile AKP anlaştı. Anlaşma şartları belli. Seçimden sonra Öcalan’ın affedilmesi, PKK’nın dağ kadrosunun bu affın içine dahil edilerek siyaset yapma alanlarının açılması. O bölgede özerk yapı kurularak onların kendi yapısı haline dönüştürülmesi. Esas olan üst tarafta egemenliğin paylaşılmasıdır. Bu süreç ister özerlikle ister özyönetimle başlasın büyük bir ayrışmayla  ile sonuçlanır.  7 Haziran seçimlerinde  AKP’ye verilecek her oy Öcalan’ın affına verilecek oydur.  7 Haziran seçimleri hem Türk Milleti için hem de partimiz için karar anıdır.  Bir milattır, önemli siyasi bir dönemeçtir, hesap günüdür " diye konuştu.

Kongrelerde Nazilli belediyesi Mehteran takımının verdiği konser katılımcılara coşku dolu anlar yaşattı.

ÇİVRİL’DE GÜMÜŞ, HONAZ’DA ARIKAN

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. 2 adayın yarıştığı Çivril kongresinde 310 delegenin 257'sinin oyunu alan Bayram Gümüş Çivril İlçe Başkanlığına seçildi. Ergun Çiftçi ise 53 oy’da kaldı. Tek adayla gidilen Honaz İlçe Başkanlığı seçimini ise  230 delegeden  173’ünün oyunu alan  Sezgin Arıkan kazandı. 

 MESUT GÜLER  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.