MHP Serinhisar'da Averi Güven Tazeledi

MHP Serinhisar'da Averi Güven Tazeledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Serinhisar İlçe kongresi yapıldı. Tek liste ile girilen seçimlerde Mehmet Averi yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

A+A-

MHP Parti lokalinde  gerçekleştirilen kongreye  MHP İl Başkanı Ferudun Ünal,  MHP 21. Dönem Milletvekilleri Av. Salih Erbeyin ve Ali Keskin,  Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Ülgen, İl Başkan adayları Öztürk Taştan ve Mehmet Baylan,  eski İl Başkanı İbrahim Ekiz, Kale eski Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Pamukkale  Belediye Meclis Üyeleri Mahmut Çatlık ve Yasin Çatalok,  İlçe Başkanları  Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kongrenin açış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mehmet Averi, yaptığı çalışmalar hakkında partililere bilgi verdi.

“SKANDALLAR ZİNCİRİ”

MHP 21. Dönem Milletvekili Av. Salih Erbeyin ülkemizin bir skandallar zinciri içine girdiğini belirterek,  “Bakınız TBMM’de yolsuzlukla ilgili komisyon toplandı. Dört bakanla ilgili bir karar verildi. Bu Bakanlar suçlu ya da suçlu değil. Elbette bizim kanaatlerimiz var ama hukuk devletlerinde insanların suçlu ya da suçsuz olması, bağımsız mekanizmaların kararına bağlıdır. Bu insanlar, yüce divana sevk edilmediler. İktidar partisi üyeleri, ‘Biz bunları Anayasa Mahkemesi’nin paralelci üyelerinin önüne atamayız’ dediler. Bunu söyleyenlere şunu sormamız gerekmez mi? Sizin paralelci dediğiniz yargıya, bu millet nasıl güvenecek? Biz nasıl güveneceğiz? İktidar sizsiniz ve siz bir mahkemenin üyelerine güvenmiyorsunuz. Peki bu açıklamanızdan sonra idare mahkemesinde ya da diğer mahkemelerde sizin atadığınız savcıya, hâkime bu millet nasıl güvenecek? Bu devlet aşiret devleti mi? Bir mahkemenin, henüz çalışmasını bile görmeden vereceği kararı iktidar olarak sorguluyorsunuz. Oysa adaletten sorumlu sizsiniz. Bu ülkede bir hukuksuzluk varsa, bunun sebebi sizin duruşunuzdur. Bu açıklama son derece tehlikeli ve düzeltilmesi gereken bir açıklamadır. Eğer bu ülkeyi yönetenler dahi hukuka inanmadığını dile getiriyorsa, o zaman bu millet hukuka güvenmeyecek ve herkes kendi hukukunu oluşturmak zorunda kalacak. Kaldı ki, böyle devletlerin de hukuk devleti olduğunu söylemek mümkün değildir. Bizim burada görmemiz gereken bir şey var. Türkiye’nin geleceği, birilerinin saltanatını devam ettirmesinden daha az önemli görülüyor. Hukuk bitiyor. Bunlara göz yumamayız. 2015’te bunlara Osmanlı tokadı vurmamız lazım” diye konuştu.

BÖYLE GİTMEZ

MHP 21. Dönem Milletvekili Ali Keskin de yaptığı konuşmada, Çözüm sürecinin ülkeyi bölünme noktasına getirdiğini  belirterek,  “Adına çözüm denilen fakat açıkça ihanete dönüşen bu süreçte ne yazık ki Kandil’den, İmralı’dan medet umulur hale gelinmiştir. Onların ağzının içine bakarak, onlara teslim olunarak sözde bir süreç kotarılmaktadır. Kandil ve İmralı açıkça muhatap alınmakta ve Hükümet üyelerinin sözlerinden de anlaşılacağı gibi meşrulaştırılmaktadır. Sözde çözüm paketlerinin, torba yasaların ve kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıkların Türkiye’yi getirdiği yer bellidir. Türkiye bu fikir ve inisiyatif özürlü hükümetin elinde hem içeride hem de dışarıda oyuncak olmuş, iradesini teröre ve dış güçlere teslim etmiştir. Türkiye bu şekilde ve bu zihniyetle daha fazla yönetilemez.Bu gidişat gidişat değildir. Bu yolun başı da, sonu da karanlıktır. Milletimiz tüm bu saçmalıkları, olup bitenleri ve Türkiye’nin sürüklendiği macerayı bilmekte ve hesabını sormaya hazırlanmaktadır” dedi.

“HEDEFİMİZ MHP’Yİ İKTİDARA TAŞIMAK”

İl Başkan adayları Mehmet Baylan ve Öztürk Taştan ise yaptıkları konuşmada, il başkanı seçilmeleri durumda amaçlarının MHP’yi Denizli birinci yapmak olduğunu ifade ettiler.  

“İKTİDAR OLMA ZAMANI GELDİ”

MHP eski İl Başkanı İbrahim Ekiz ise konuşmasında MHP’nin iktidar olma zamanının geldiğini belirterek,  “Bunun için de birlik ve beraberliği daha da pekiştirerek başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum geçmişte bunun örneklerini yaşadık” dedi.

“TÜRKİYE AKP’YE MUHTAÇ VE MECBUR DEĞİLDİR”

Türkiye’nin AKP’ye muhtaç olmadığını ifade eden MHP İl Başkanı Ferudun Ünal da konuşmasında 

 “12 yıldır AKP iktidarı istikrardan söz ediyor. Artan pahalılık, yoksulluk ve geçim sıkıntısındaki istikrarlı artış dışında hangi alanda istikrar vardır? Bölücülüğün istikrarlı yükselişi dışında Türkiye’nin neresinde istikrar hakimdir? Rüşvetçilerin küstahlaşması, soygun delilerinin yok edilmesi, parmak izlerinin silinmesi ve son örnek olarak 17-25 Aralık tapelerinin hırsızları aklama komisyonu marifetince imha çabası dışında istikrar hangi deliktedir? Türkiye’nin kaynaklarına göz diken ve bunca yıldır milletimizin iliğini kurutan dış güçler, villacılar, kutucular, kasacılar için istikrar, bu yağma düzeninin adıdır. Bu düzene ileri demokrasi diyorlar, hazin ülke manzarasını yeni Türkiye diye övüyorlar. Terör kazanmış, rüşvetçiler gemilerini yürütmüş, kaçak ve karanlık saray milletin alın teri ve kul hakkı üzerine bina edilmiştir. Ne var ki, hukuk kaybetmiş, adalet kaybetmiş, ahlak kaybolmuş, dürüstlük küçümsenmiş, istismar  almış başını yürümüştür. Bunların hepsi AKP eseridir. Allahın izniyle Haziran’da yapılacak genel seçimlerde tek başımıza iktidara gelerek ülkeyi bunların elinden kurtaracağız” diye konuştu.

BAŞKANLIĞA AVERİ SEÇİLDİ.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek  listeyle gidilen seçimlerde   300 delegeden kullanılan oyların 247’sni alan Mehmet Averi Serinhisar ilçe başkanlığına seçildi.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.