MHP'de Milletvekilliği Başvuru Ücreti Belli Oldu!

MHP'de Milletvekilliği Başvuru Ücreti Belli Oldu!

MHP, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adaylarından alınacak başvuru ücretini belirledi.

A+A-

Engelli aday adaylarından başvuru ücreti talep etmeyecek olan MHP, erkek ve kadın milletvekili aday adaylarından 2 bin TL başvuru ücreti talep edecek. Bütün seçim çevrelerinde seçime girmesine karar veren MHP, milletvekili adaylarının tespitinin ise merkez yoklamasıyla yapılmasını karara bağladı.



MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında yazılı açıklama yaptı. MHP'de 17 Kasım 2014 tarihinden bu yana 11. Olağan Kurultay süreci yaşandığını anımsatan Yalçın, şubat ayı sonunda bütün kongrelerin tamamlanmış olacağını açıkladı.



11. Olağan Büyük Kongrenin 21 Mart 2015 Cumartesi günü yapılmasının MYK toplantısında karara bağlandığını açıklayan Yalçın, kurultayın Ankara'da Arena Spor Salonu'nda yapılacağını duyurdu.



Kongreye ilişkin hazırlık çalışmaların 1 Mart 2015 günü yapılacak il başkanları toplantısıyla başlatılacağını belirten Yalçın, MYK toplantısında MHP'nin bütün seçim çevrelerinde seçime girmesi ve milletvekili adaylarının tespitinin merkez yoklamasıyla yapılması kararı alındığını açıkladı. Engellilerden aday adaylığı başvuru ücreti talep edilmeyeceğini belirten Yalçın, erkek ve kadın milletvekili aday adaylığı başvuru ücretinin ise 2 bin TL olarak belirlendiğini ifade etti.



MHP'nin seçimlere yönelik propaganda ve tanıtım faaliyetlerine de hız verdiğini belirten Yalçın, partinin kimliğini ve siyasi konumunu yansıtacak olan seçim konseptine ilişkin seçim müziği ve sloganlardan afiş ve billboard tasarımına kadar bütün detaylarla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.



-MHP TEMALI MİTİNG YAPACAK-


MHP'nin en önemli propaganda araçlarından birinin açık hava toplantıları olacağını açıklayan Yalçın, seçimlere kadar bazı illeri -kapsayan temalı miting yapılmasının planlandığını duyurdu. İlk temalı miting ise "Nefesimiz Ensenizde Olacak!" şeklinde 8 Şubat'ta Kırşehir'de yapılacak. Yalçın, temanın seçilme nedenini ise "Seçim meydanlarına inerek anayasal görevini istismar ve ihlal eden Tayyip Erdoğan'a yerinde cevap vermek içindir. Sahip olduğu devlet imkânlarını kullanarak bütün açıklarını kapatan, bütün yolsuzluk ve hırsızlık delillerini karartan, bütün hukuksuzlukları yalan ve iftira perdesiyle örten, yeni Türkiye yaveleriyle Cumhuriyet yerine dikta rejimi kurmaya çabalayan, eyalet sistemi getirme bahanesiyle topraklarımızın bir kısmını bölücü terör örgütüne bırakarak milletimize ihanet kuyuları açan iktidar partisinin ensesinde boza pişireceğimizi duyurmak içindir" ifadeleri ile açıkladı.



-BİRE BİR SABIRLA ANLATACAĞIZ-


Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde siyasetin bu kadar kirlenmediğini, Anayasa ve yasa ihlalleriyle devletin temellerinden sarsılmadığını belirten Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek, "Tayyip Erdoğan'ın yeniden başkanlık sistemini tartışmaya açması iyi niyetle açıklanamaz. Erdoğan; siyasi hayatı çelişkilerle, birbirini yalanlayan açıklamalar ve hukukun üstünlüğünü yok sayan tavırlarla geçen bir kişidir. Erdoğan bugün evet dediğine yarın kolayca hayır diyebilmektedir. Anayasa'da cumhurbaşkanının yetkileri açık şekilde tarif edilmişken hâlâ AKP'nin genel başkanı ve başbakan gibi davranmaktadır. Kaçak saraydan AKP'yi ve hükümeti yönetmeye devam etmektedir. 'Ben farklı bir cumhurbaşkanı olacağım' diyerek pervasızlığını ortaya koymaktan da imtina etmemiştir" dedi. Bir cumhurbaşkanının seçim mitingleri düzenleyerek iktidar partisine oy istediğinin görülmediğini ifade eden Yalçın, Erdoğan'ı görevini kötüye kullanmakla suçladı.



Televizyon ve gazetelerin yönetimlerini de eleştiren Yalçın, "MHP haberlerini sansürleyen, partimizi görmezden gelen yandaş televizyon ve gazetelere rağmen halka gidecek ve bunları birer birer sabırla anlatacağız. 2015 Genel Seçimleri yaklaşırken sürekli gündemimiz, Kaçak Sarayında oturmayıp kapı kapı gezerek AKP'ye oy isteme garabetine devam eden Tayyip Erdoğan olacaktır. Hırsızlık ve yolsuzlukları unutturmayacağız. Milletimizin daha fazla aldatılmasına, kandırılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.