Milyonlarca Asgari Ücretli Bu Haberi Bekliyor

Milyonlarca Asgari Ücretli Bu Haberi Bekliyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, dün 2021 için merakla beklenen asgari ücret rakamıyla alakalı açıklamalar yaptı.

A+A-

2021 yılında uygulanacak asgari ücret önümüzdeki ay yapılacak toplantılarla belirlenecek. Toplantılara işçi işveren ve kamu kesimi katılacak. Üç kesimden de 5'er kişinin yer aldığı Asgari Ücret Komisyonu 81 milyonu yakından ilgilendiren asgari ücreti belirleyerek ay sonunda açıklayacak. 

Konu ile alakalı konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Bu yıl asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini diliyorum" dedi.

Halen asgari ücret, net 2 bin 324 lira 709 kuruş ve brüt 2 bin 943 lira olarak uygulanıyor. Peki 2021’de asgari ücret kaç lira olacak?

2021 YILI İÇİN ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ  

Uzmanlar 2020 enflasyonunun 3-5 puan arttığı düşünüldüğünde 2021 için brüt asgari ücretin 3.400 TL civarında net asgari ücretin ise 2.650 lira ile 2.800 lira arasında bir rakamın olacağını ifade ediyorlar.

Tabi bu hesaplamalar tamamen önceki yıllardaki artışlar ve enflasyon hedefleri göz önüne alınarak yapılmıştır.  Gerçek rakamlar pazarlıklar sonucunda ortaya çıkacağından çok farklı bir neticede elde edilebilir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.