Milyonların Beklediği Haber Geldi! Bugün Başlayacak

Milyonların Beklediği Haber Geldi! Bugün Başlayacak

Korona virüs önlemleri kapsamında uygulamaya alınan kısa çalışma ödeneği ile alakalı yeni bir gelişme yaşandı.

A+A-

Kısa çalışma ödeneğinin, Nisan dönemi ile alakalı ödemelerinin bugün (5 Nisan 2020) yapılacağı öğrenildi. Başvurusu henüz olumlu neticelendirilmemiş olanların ödemeleri gecikebilir. Ödemeler çalışanların İŞKUR’a bildirilen IBAN numaralarına yapılacak, IBAN bildirilmemişse PTT Bank aracılığı ile ödenecek.

4 Hafta Durdurma

Korona virüs salgını sebebiyle iş yerindeki çalışma sürelerini geçici olarak en az üçte bir oranında azaltan veya iş yerinde faaliyetini tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durduran işverenler kısa çalışma başvurusu yapılabiliyor. Başvuru için işverenin işçinin rızasını alması şart değil.

Öte yandan kısa çalışma ödeneği, iş yerinde uygulanan haftalık çalışma süresini tamamlayacak şekilde çalışılmayan süreler için, işçinin kendisine ve aylık olarak izleyen ayın beşinde ödeniyor.

 Nisan dönemine ilişkin ödemeler yarın yapılacak. Başvurusu henüz olumlu sonuçlandırılmamış olanlarda ödemeler gecikebilir. Ödemeler çalışanların İŞKUR’a bildirilen IBAN numaralarına yapılacak, IBAN bildirilmemişse PTT Bank aracılığı ile ödenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.