Minik Eylül'ün annesinin yürekleri dağlayan feryadı

Minik Eylül'ün annesinin yürekleri dağlayan feryadı

Denizli'de doğuştan kalp yetmezliği ile mücadele eden ve 19 aylıkken durumu iyice ağırlaştıktan sonra Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi yoğun bakım ünitesine alınan minik Eylül Eyiden için anne Arzu Eyiden'in feryadı yürekleri dağladı.

A+A-

Denizli'de henüz 19 aylıkken kalp yetmezliği hastalığı ile boğuşan ve hayatı tehlikeye giren minik Eylül Eyiden için hastane kapısında bekleyen annesi "Organ bağışı" çağrısında bulunarak yetkililerden yardım talebinde bulundu.

 

Denizli'de kalp yetmezliği hastalığı ile dünyaya gelen 19 aylıkken yaşama şansı iyice azalan Eylül Eyiden için anne hastane kapısında çabalamaya devam ediyor. Minik kızının yaşama tutunması için "Organ bağışı" çağrısında bulunan çaresiz anne bir anda tedavinin başlaması için dua ediyor.

 

Arzu ve Özgür Eyiden çiftinin ilk bebekleri olan Eylül, henüz 35 günlük olunca nefes alamadığı için acilen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kalbinin sürekli olarak büyüyerek genişlediği, genetik ve kronik bir kalp hastalığı olan "Dilate Kardiyomiyopati" teşhisi konan minik Eylül için Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde yaşama tutunmak için mücadele vermeye başladı.

 

Minik Eylül'ün yaşaması için tek şansın ise kalp nakli olduğu belirtildi. Aile ise sonunda çaresizce evlerine dönerek minik kızlarının tedavisine ilaç ile devam etmek zorunda kaldı. Sağlık kontrolleri devam eden minik Eylül, 19 aylık olunca durumu iyice ağırlaştı. Yeniden Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne kaldırılan Eylül, 2 gün öncesinde yoğun bakım ünitesine yatırıldı.

Eylül Eyiden

Minik Eylül'ün Durumu Ağırlaştı

Anne Arzu Eyiden, "Eylülümüz henüz 19 aylık olmasına rağmen 7 kilo 800 gr. Kalbi yaşıtlarına büyük ama kendisi çok zayıf. Sebebini tam olarak bilemesek de kalp yetmezliği olduğunun farkındayız. Doktorlar ile son görüşmemizde kalp nakli olmasının gerekliliğinden bahsettiler. Şimdi kendisi yoğun bakımda. Daha fazla yorulmaması için oksijen ile kendisini uyutuyorlar. Kolunu bile kaldıramıyor. Sadece burnundan beslenebiliyor." dedi.

 

Kızının yaşamasının sadece kalp nakli ile gerçekleşeceğini belirten çaresiz anne, "Kızımın kalp nakli olmasından başka hiçbir şey umurumda bile değil. Biz de diğer anne ve babalar gibi olmasını istiyoruz. Bu konuda herkesin yardımını bekliyorum." ifadelerine yer verdi. Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi doktorları da "dilate kardiyomiyopati" tedavisine devam edilen minik Eylül'ün sağlık durumunun ciddi olduğunu belirttiler.

 

Baba Özgür Eyiden’e ulaşabilmek için iletişim telefonu: 05547349794

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.