Moda Tasarımcılarından “Efsane” Defile

Moda Tasarımcılarından “Efsane” Defile

Defilenin ardından öğrenciler mini bir konser verdi.

A+A-

Servergazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Bölümü 12. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı “Efsane” temalı moda tasarım yarışmasının finali ile “Anadolu Rüzgarı”  adlı geleneksel yıl sonu defilesi  Halk Eğitim Merkezi salonunda yapıldı. Yarışma için hazırlanan konseptler ile öğrencilerin tasarladıkları kıyafetler davetlilerin büyük beğenisini kazandı.

Defileyi Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da izledi. Yarışma finalinden önce kısa bir konuşma yapan Şeniz Doğan, bir kadın başkan olarak bu tür etkinliklere özel önem verdiğini belirterek, bu tür organizasyonların yaygınlaşması için çalışacağını ifade etti.

Mukaddes Başkaya ise, öğrencilerin tasarımlarının, üniversitelerin ilgili bölüm öğrencilerinin yaptığı tasarımlar kadar iyi olduğunu belirterek, aralarında seçim yapmakta zorlandıklarını söyledi. Başkaya, manken seçimi, saç ve makyaj ile tasarımların mükemmel bir bütünlük sağladığını dile getirdi.

Konuşmanın ardından, öğrencilerin yarışma için hazırladığı kıyafetler in sunulduğu defile, izleyicilerden büyük alkış aldı. Moda Tasarım Bölümü öğrencilerinin alan öğretmenleri Derya Tatman danışmanlığında hazırladıkları tasarımlar, jüri üyeleri DETGİS Başkan Yardımcısı Mukaddes Başkaya, EGSD Üyesi Şaban Öngören, DENSAD Başkanı Ali Öznur ve DETGİS Üyesi Seher Gürgün tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonunda; “Dracula” temasıyla Melek Savaşçı birinci, “Frida Kahlo” temasıyla Gülçin Öztirk ikinci ve “Medusa” temasıyla Ümmühan Durmaz üçüncü seçildi.

Defilenin ardından öğrenciler mini bir konser verdi.

Programın ikinci bölümünde ise, “Anadolu Rüzgarı” ismi verilen yıl sonu defilesinde, moda tasarım teknolojileri alanı öğrencilerinin tasarladıkları el emeği göz nuru geleneksel Türk kıyafetleri sergilendi.

İzleyicilerin büyük beğenisini kazanan defilenin ardından, bölüm öğretmenleri ;Nurkan Baran, Nevin Aydın, Gülay Malalan ve Nevriye Öztürk ile okul müdürü Aysel Karaca’nın sahneye davet edilmesi  ve jüri üyelerine çiçek verilmesiyle program sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.