Mühendislik Fakültesi'ne Yeni Mekan

Mühendislik Fakültesi'ne Yeni Mekan

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin yararlanabilecekleri yeni bir sosyal mekân oluşturuluyor.

A+A-

PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Buldan Meslek Yüksekokulu öğrencilerince ‘Bir Mekânın Geri Dönüşümü’ isimli tasarım ve uygulama atölye çalışmaları yapıldı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın önderliğinde birimler arası ortaklaşa ve birimler arası çalışma kurgusu ile PAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yahya Tülek, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Koray Özcan ve Buldan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Çeviş’in de desteklemeleriyle Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Özdemir, Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Saadet Mutlu Kaytan ve Buldan Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Programından Öğretim Görevlisi Gamze Şayın’ın yürütücülüğünü yaptıkları “Bir Mekanın Geri Dönüşümü” isimli proje çerçevesinde Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ali Serkan Soydan, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümüve Buldan Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı öğrencileri Fatih Arslan, Furkan Kılınç, Melih Alkan, Kamile Gürsoy, Merve Osal, Janset Gizem Alkan, Batuhan Ömrüuzak, Afife Özkan, Emine Büşra Aktoy, Yasin Taş, Eray Doğan, Betül Tuncer, Meral Kılıç, Muhammed Burak Aydeğer, Muhammed Sertel, Orhan Gurbet, Rıza Ayhan, Süleyman Şimşek ve Yasemin Oruç ile beraber PAÜ Mühendislik Fakültesi A Blok Bodrum Kat Yarı Açık Mekan için tasarım-uygulama atölye çalışmaları ve küçük ölçekli yapı elemanı detay ve fotoğraf sergileri yapılması planlandı.

Yapılan atölye çalışmaları ile beraber birimler arasında birlikte çalışmanın etkin olarak ortaya konulması, uygulama alanında Mühendislik Fakültesi öğrencilerine sosyal ortamlar meydana getirilmesi, etkileşimde bulunabilecekleri mekânların oluşturulmasına katkıda bulunmak ve aynı zamanda proje ekip üyesi öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe aktarmalarına imkân sağlayan bir çalışma sistematiğini oluşturmak hedeflenmekte.

Projenin ilk ayağı olan tasarım atölyesi 7-8 Nisan’da Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek ve Dekan Yardımcısı Ali Serkan Soydan’ın da katılımları ile tasarım atölye çalışması Mühendislik Fakültesi A Blok Seminer Salonu’nda yapıldı. Mühendislik Fakültesi A Blok Bodrum Kat Yarı Açık Mekânı ve çevresinin rölövesi ekiplerce çıkartılıp 2 boyutlu ve 3 boyutlu çizimi yapıldı. Mekânın ihtiyaçlarına göre duvarların oluşturulması için yapı elemanları ile beraber yarı açık mekân, iç mekân ve mobilya tasarımı yapılıp, tasarım projesinin keşif ve metrajı düzenlendi.

İkinci Aşama Haziran’da

 

Çalışmanın 2. ayağı olarak ise, oluşturulan mekân tasarımının uygulanması 1-3 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Mekânın düşey elemanı olan duvarlarının +1.50 m kotuna kadarki olan bölümü öğrenciler tarafından farklı geri dönüşüm malzemeleri (cam, metal, kâğıt vb) ile inşa edilecek. İnşa sonrasında tasarımının diğer etapları PAÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’nın desteği ile tamamlanacağı düşünülüyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.