Muhtarlara Bilgilendirme Toplantısı

Muhtarlara Bilgilendirme Toplantısı

Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce ilçe muhtarları yapılan toplantıda bilgilendirildi. Toplantıda muhtarlara ‘İmar Barışı Kanunu’ hakkında bilgi verildi.

A+A-

Dedeman Otel’de gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Görgüç, Tapu ve Kadastro 18. Bölge Müdürü Süleyman Özen, Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, PTT İl Müdürü Serdar Bursalı ve Denizli’deki ilçe muhtarları katılımda bulundu.


Toplantının ayrıntıları ile alakalı bilgiler veren Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy; ‘İmar Barışı’ ile birlikte mevzuat kapsamında tüm Türkiye genelinde imara aykırı olan tüm yapılar için Yapı Kayıt Belgesi verilmesi ile alakalı çalışma başlattıklarını,  vatandaşların kendi e-Devlet şifrelerini kullanıp girişlerini yaptıklarını, iskana, imara aykırı olan bölümleri ile alakalı yönetmelikte belirlenen bedeller üzerinden verdiklerini ücretleri yatırmaları ile Yapı Kayıt Belgesinin olacağını söyledi.

Vatandaşa Yardımcı Olunuyor

Vatandaşlara yardımcı olmak için çalışmalara devam edildiğini ifade eden Büyüksoy; İl Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma ile e-Devlet şifresini getiren tüm vatandaşlara bir bilgisayar verdiklerini, o bilgisayar ile danışman arkadaşın yardımcı olup sisteme girişlerinin sağlandığını, PTT Müdürüyle de görüştüklerini, vatandaşların e-Devlet şifresi için artık PTT’ye gitmesine de gerek kalmadığını, PTT Müdürünün personel  görevlendirdiğini, e-Devlet şifresinin de kendi kurumlarından alınabileceğini, sonraki aşamada da vatandaşın başvurusunun kabul olduğu ile alakalı bir mesaj geleceğini, mesajda söylenen belgelerin hangi bankaya, ne zaman yatacağı ile alakalı bilgilerin olacağını, bunları yatırdıktan sonra vatandaşın artık kendilerine hiç gelmeden e- devlet şifreleri ile Yapı Kayıt Belgesi’ni almış olacaklarını söyledi.

. Daha sonraki süreçte bulunduğu yer hazine arazisi ise veya belediye arazisi ise bunları satın almak için ilgili il emlak müdürlüklerine, belediyelere, kat tapularını almak için de tapu müdürlüklerine başvuracaklar. Tapu Bölge Müdürlüklerimiz de ilçelerde vatandaşlarımıza yardımcı olunması için Kadastro Müdürlüklerine personel görevlendirildiler. Onlar da danışman olarak ilçelerde vatandaşlarımıza bilgi verecekler ve işlemlerine yardımcı olacaklar” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.