“Mülakat Liyakati Öldürüyor”

“Mülakat Liyakati Öldürüyor”

Türk Eğitim Sen Denizli Şubesi tarafından istişare toplantısı düzenlendi.

A+A-

Bereketler Toplantı ve Sergi Salonunda düzenlenen toplantıya, TES Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan, Selahattin Dolgun, Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen (TSS) Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, TES Şube Başkanı Emre Erdoğan, Kamu Sen'e bağlı sendikaların Başkanları ve üyeler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TES Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, sendikanın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"YETMEZ AMA EVET'

TES Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun dar Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) 26 Mart tarihinde yeni öğretmen ataması için başvuru alacağını duyurduğunu hatırlattı. Dolgun, Buna göre MEB önümüzdeki ay 20 bin öğretmen atayacak Öğretmen adaylarımız adına teşekkür ediyor, atamaların hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Dolgun ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan atama sayısının 40 bine çıkarılmasını talep eliklerini belirterek, "20 bin öğretmen ataması için 26 Mart'ta başvuru alınacak Adaylar 2017 ve 2018 KPSS puanlanyla başvuracak. Öğretmen adaylarımız adına teşekkür ediyor hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'dan atama sayısının 40 bine çıkarılmasını da talep ediyoruz" diye konuştu

MÜLAKAT, EHLİYETİ VE LİYAKATİ ÖLDÜRMEKTEDİR

Mülakatın ehliyet ve liyakati öldürdüğünü kaydeden TES Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahındoğan, Mülakatın olduğu yerde adaletin olamayacağını söyledi. Şahindoğan, "Mülakat yöntemi gerek ilk atamada gerekse görevde yükselmelerde ehliyeti ölçen değil, maalesef birtakım yandaşların, 'benden' olanların istihdamını ve görevde yükselmesini sağlayacak bir araç olarak kullanılmaktadır. Mülakat, kul hakkı gaspının uygun zeminidir. Mülakat, ehliyeti ve liyakati öldürmektedir. 23 Ekim tarihinde açıklanan MEB Eğitim Vizyon Belgesi'nde okul müdürlerinin merkezi yazılı sınav ve diğer nesnel ölçütlerle atanacağı ifade edildi. Sayın Cumhurbaşkanı da 'Okul müdürlüğünden, MEB'in üst yönetimine kadar tüm eğitim yönetiminin dışarıdan müdahalelere kapalı hale getireceğiz' dedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ifadesi başta Sayın Bakan Zıya Selçuk olmak üzere MEB üst düzey yönetimine açık bir talimattır ve gereğinin yapılmasını ısrarla bekliyoruz" diye konuştu.

"TAMAMEN KALDIRILMALI"

Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının tamamen kaldırılmasını isteyen Şahindoğan, Sözleşmeli öğretmenlik tamamen kaldırılmalı, bu yapılana kadar da sözleşmeli öğretmenlerin mağdur olmaması için onlara tayin hakkı verilmelidir. Sözleşmeli öğretmenler eşlerinden ayrı yaşıyorlar. Aileler parçalanıyor. Çocuklar annesiz, babasız büyüyor. Anayasalın aile bütünlüğüne dair 41. Maddesi açıkça çiğneniyor. Bu çocukları yetim bırakmayalım. Bu minvalde sözleşmeli öğretmenlik tamamen kaldırılmalı, bu yapılana kadar da sözleşmeli öğretmenlerin mağdur olmaması için onlara tayin hakkı verilmelidir” dedi.

YETKİYİ ALMALIYIZ

15 Mayıs'ta yeni bir yetki sürecinin yaşanacağını hatırlatan Şahindoğan, Buradan en ücra köşedeki üyelerimize sesleniyorum. 15 Mayıs'a kadar elimizden ne geliyorsa yaparak memurun hakkını koruyamayan malum senden yetkiyi almalıyız' ifadelerini
kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.