Multi Split Klima Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Multi Split Klima Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Oldukça geniş bir kullanım alanı sağlayan multi split klimalar; evlerden toplantı salonlarına, alışveriş merkezlerinden spor salonlarına kadar birçok yerde faaliyet gösteriyor.

A+A-

Yaz aylarının kurtarıcısı, kış aylarının ise vazgeçilmesi klimalar, günümüzde hayatı her anlamda kolaylaştırıyor. Farklı kullanım alanlarına özel olarak üretilen gelişmiş klimalar ile birlikte konfor imkanları da her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Multi split klimalar, klima ailesinin geniş kullanım alanlarına hitap eden üyelerinden birisi. Çoğunlukla bölünmüş çoklu iklimlendirme aracı anlamına gelen bu klimalar, mono split klima ve multi split klima ismiyle iki şekilde piyasaya sunuluyor. Mono split klima, içeride ve dışarıda tek ünite içeren klimalara verilen bir isim. Multi split klima tanımı ise, çoklu split sisteminin tek bir dış üniteye bağlı olduğu klimalar için tercih ediliyor.

Oldukça geniş bir kullanım alanı sağlayan multi split klimalar; evlerden toplantı salonlarına, alışveriş merkezlerinden spor salonlarına kadar birçok yerde faaliyet gösteriyor. Multi klima modelleri duvar tipi, kaset tipi, yer-tavan tipi ve kanallı tip gibi çeşitlerle satışa sunulmakta. 4 farklı montaj alanı bulunan bu modeller, kullanılacağı alana estetik bakımdan kolaylıkla uyum sağlıyor. Bir dış üniteye 8 adet iç ünitenin bağlanabilmesini sağlayan multi split klimalar, bu özelliği sayesinde tercih edildiği alanlara geniş performanslı bir iklimlendirme hizmeti sunuyor. Bunun yanında, tek dış üniteye sahip olmasının bir avantajı da sessiz çalışması. Bu sayede bu tip klimalar, çalışırken çevresine neredeyse hiç rahatsızlık vermez.

Multi Split Klima Hangi Alanlar İçin Uygundur?

En çok geniş mekânlar için tercih edilen multi split klima, birden çok alanın iklimlendirilmesi için de sıklıkla tercih edilebilir. Bu ürünler, tek bir dış üniteye bağlanan birden fazla iç üniteyi aktive ederek birçok alanın havasının değiştirmesini sağlar. Duvar modeli, salon modeli, kaset ve tavan tipi modelleri bulunan klimanın kullanım alanları ise şu şekilde sıralanabilir:

  • İşyerleri / Ofisler
  • Konutlar
  • Düğün salonları
  • Alışveriş merkezleri
  • Mağazalar
  • Okullar
  • Spor salonları
  • Toplantı ve kongre salonları
  • Restoranlar
  • Sinema salonları

Multi Split Klima Kullanım Avantajları Nelerdir?

Geniş mekânlarda daha verimli şekilde kullanılan bu tip klimalar, göstermiş oldukları performansla karşılaştırıldıklarında, daha ekonomik bir seçenek olarak ön plana çıkıyor. Multi klima fiyat olarak değerlendirildiğinde, kullanım özelliklerinin sağladığı yararlar göz önünde bulundurularak uygun sayılabilecek bir performans sergiliyor. Bunun yanında kolay borulama ve kurulum imkanı, elektrik kesintilerinin ardından otomatik olarak çalışmaya başlaması, merkezi sistem teknolojisi sayesinde daha pratik ve kolay kontrol edebilme imkanı gibi avantajları bünyesinde bulunuyor.

Enerji tasarrufundan bahsedince göze çarpan multi split klima seçenekleri, A sınıfı enerji seçeneğiyle az enerji çok verimlilik prensibine göre üretilmiş, müşteri odaklı ürünlerdir. Tek dış üniteye sahip sistemi, artı olarak çoklu klima yönetim sistemine sahiptir. Kurulum yapılacak alanın boyutuna göre çözüm sağlayacak seçenekleri bulunur. Gelişmiş sistemi sayesinde ise bölge ve kat gibi geniş alanlara entegre edilebilir.

Marka Seçiminde FujiPlus Hizmet Ağından Yararlanabilirsiniz

Seçeceğiniz klimanın enerji verimliliğini ve diğer önemli özelliklerini belirledikten sonra yapmanız gereken belki de en önemli şey, iyi bir servis ağı sağlayan doğru klima markalarına yönelmektir. Geniş servis ağı ile tüm seçenekleri değerlendirebileceğiniz subjektif bir karşılaştırma imkanı sunan FujiPlus ile aradığınız multi sistem klima seçeneklerini kolaylıkla bulabilirsiniz. Üretim aşamalarının tamamını Türkiye’de sağlayan yerli ve milli fabrikası ve yatırım planlamaları ile Fujiplus, milli ekonomiye katkı geleneğinin temsilcilerinden biri olmak istiyor. Bünyesinde bulunan özel antreposuyla halihazır stoklarından 30’u aşkın ülkeye ithalat ve ihracatını yönetiyor. Kaliteli malzeme ve ürünleriyle hedef kitlesinin beğenisini kazanan marka, fiyat aralığı olarak da her bütçe düşünülmüş bir fiyat aralığına sahip. Siz de ekonomik ve yerli üretim multi split klima seçeneklerini değerlendirmek ve konforunuzdan ödün verdirmemek istiyorsanız, multi inverter klima modelleri için FujiPlus'a göz atabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.