Mustafa Koç bugün toprağa veriliyor

Mustafa Koç bugün toprağa veriliyor

Mustafa Koç’un cenazesi Tatbikat Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu’da defnedilecek

A+A-

Baba Rahmi Koç, Taksim’deki Divan Oteli’nde ailesiyle birlikte gün boyu taziyeleri kabul etti. Bitkin görünen Rahmi Koç, iş, sanat, spor ve politika dünyasından çok sayıda isimle biraraya geldi. Rahmi Koç’u ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu duyduğu üzüntüyü dile getirdi. MHP lideri de, mesajla başsağlığı diledi.

 

Annesi 3 gündür başından ayrılmadı

 

Oğlunun ölüm haberini diğer evlatları Ömer ve Ali Koç’tan alan anne Çiğdem Simavi, Amerikan Hastanesi’ne geldi. Anne Simavi, oğlunu yalnız bırakmamak için üç geceyi hastanede kendisine ayrılan odada geçirdi.

 

 

 

Mustafa Koç bugün toprağa veriliyor

 

Mustafa Koç’un cenazesi Zincirlikuyu’da defnedilecek. Anne Çiğdem Simavi 3 geceyi oğlunun naaşının bulunduğu hastanede kendisine ayrılan odada geçirdi.

 

Geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç, bugün toprağa veriliyor. Mustafa Koç’un cenazesi öğle namazını müteakip Altunizade’deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii’nden kaldırılacak ve Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki Aile Kabristanı’na defnedilecek. Recep Tayyip Erdoğan’ın da cenaze törenine katılacağı belirtildi. Bu arada, Mustafa Koç, Nişantaşı’ndaki Amerikan Hastanesi’nde bekletiliyor. Mustafa Koç’un annesi Çiğdem Simavi, vefat haberini almasının ardından gittiği hastaneden ayrılmadı. Çiğdem simavi, son 3 geceyi Amerikan Hastanesi’nde kendisine ayrılan özel odada geçirdi.

 

Taziyeleri kabul etti

 

Mustafa Koç’un babası Rahmi Koç ise, Taksim’de Koç Holding’e ait  Divan Oteli’nde ailesiyle birlikte taziyeleri kabul etti. Bitkin görünen Rahmi Koç, iş, sanat, spor ve politika dünyasından çok sayıda isimle bir araya geldi. Aile, bütün hafta 16.00-19.00 arası Divan Otel’de taziyeleri kabul etmeye devam edecek. Önceki gün ve dün Koç ailesine taziyeye gelenler arasında, Genel Kurmay eski Başkanları Yaşar Büyükanıt ve İlker Başbuğ, Nihat Özdemir, Ali Şen, Levent Çakıroğlu, Arzuhan Doğan Yakçındağ, Muharrem Kayhan, Ali Sabancı, Kadir Topbaş, Ümit Boyner, Zülfi Livaneli, Fikret Ünlü, Sedat Aloğlu, Atalay Şahinoğlu, Nevzat Yalçıntaş, Adnan Polat, Rona Yırcalı, Cansen Başaran Symes, Haluk Dinçer, Suzan Sabancı Dinçer’in de olduğu birçok kişi yer aldı. TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes şu ifadeleri kullandı: “İş dünyası olarak çok acı bir günümüz. Yeri doldurulamaz değerli bir iş insanı, dost, çok iyi bir aile babası.” Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de “Başımız sağ olsun. Mustafa Koç çok sevdiğim bir kardeşim, arkadaşım. Çok sık olmasa da zaman zaman görüştüğümüzde benim için çok özel insanlardan bir tanesiydi. Sadece önemli bir iş adamı değil, Türkiye içinde çok önemli bir insandı” ifadelerini kullandı.

 

Mükemmel bir insandı

 

Sakıp Sabancı’nın eşi Türkan Sabancı ise, “Mekanı cennet olsun. Her şeyi ile mükemmel bir insandı. Allah yakınlarına sabır versin. Allah rahmet eylesin” diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da iş adamı Rahmi Koç’a, oğlu Mustafa Koç’un vefatı dolayısıyla taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun, ziyarette, Mustafa Koç’un ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdiği öğrenildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Koç ailesine başsağlığı diledi. MHP’den yapılan yazılı açıklamaya göre Devlet Bahçeli mesajında, “Türk iş dünyasının önemli isimlerinden evladınız Sayın Mustafa Vehbi Koç’un ani ve elim bir şekilde vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma yüce Allah’tan rahmet, başta şahsınız olmak üzere, tüm kederli aile fertlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.