‘’Müvekkilimin Yaptığı İş Yasalara Uygundur’’

‘’Müvekkilimin Yaptığı İş Yasalara Uygundur’’

Emniyet güçlerinin yaptıkları operasyonda gözaltına alınan ve mahkeme kararı ile tutuklu yargılanan iki şahsın medyada yer aldığını haberlerde R.S ve N.F’nin avukatı Av.Murat Canlı bir açıklamada bulundu…

A+A-

MEDYADA YER ALAN HABER…

Denizli merkezli usulsüz engelli raporu operasyonu: 52 gözaltı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, sağlıklı kişilere çeşitli hastanelerden usulsüz sağlık kurulu raporu alındığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Yaklaşık iki aylık çalışmanın ardından kent merkezi ile Acıpayam ilçesi ve Antalya'da belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda 52 şüpheli gözaltına alındı. Usulsüz engelli raporu temin edilmesini sağladıkları gerekçesiyle adliyeye sevk edilen şüphelilerden R.S. ve N.F, çıkarıldıkları hâkimlikçe tutuklandı. Soruşturma kapsamında elde edilen bilgilere göre, zanlıların, şahıslara rapor öncesi neler yiyip içecekleri ve ne yapacakları konusunda bilgiler vermek suretiyle tahlil sonuçlarında gerçek dışı neticeler alınmasını sağladıkları ileri sürüldü.

İŞTE Av. Murat CANLI'NIN O AÇIKLAMASI…

Müvekkillerim sağlık raporu ile ilgili iş takipçiliği yapmaktadırlar. Türkiye’nin her ilinde trafik takipçisi, tapu takipçisi gibi iş takipçileri olduğu gibi sağlık raporu ile ilgili prosedürleri daha hızlı ve mevzuata uygun yapılmasını sağlamak için sağlık raporu iş takipçiliği bir iş kolu haline gelmiştir. Böyle bir işin Türk Ceza Kanunu uyarınca suç sayılmadığı bir aşikardır.

Sağlık raporları doktor heyeti tarafından verilmektedir. Müvekkillerim hiçbir doktor ile irtibatlı değildir. Zira basında geçen sahte rapor iddiası ise mümkün değildir. Çünkü tüm sağlık raporları özürlü veri bankasında kayıtlıdır. Bu raporlara dışarıdan müdahale mümkün değildir.

Müvekkillerime yönelik asılsız iddialarla dolu soruşturmada hiçbir sağlık çalışanı da şüpheli olarak bulunmamaktadır. Müvekkillerimin sağlık sorunları vardır. Ağır kalp hastası olan müvekkilim cezaevi şartlarında sağlıklı yaşaması mümkün değildir. Konu ile ilgili Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığımız tutukluluğun kaldırılması taleplerimiz de haksız olarak reddedilmektedir. Adalete olan inancımızla hukuk mücadelemiz devam edecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.