Müzelerimiz İsrailli firmaya verildi

Müzelerimiz İsrailli firmaya verildi

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen Müze ve Ören yerleri İsrailli bir firmaya verildi...

A+A-

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen Müze ve Ören yerlerinden Topkapı Sarayı, Ayasofya, Topkapı Sarayı Harem Dairesi, İstanbul Arkeoloji, Türk ve İslam Eserleri, Pamukkale, Efes ve Göreme gibi Müze ve Ören yerlerinin de içinde bulunduğu 54 Müze ve Örenyeri 9 yıllığına İsviçre merkezli İsrailli şirket Sicpa tarafından işletilecek.

Şirket Topkapı Sarayı içinde bulunan Kutsal Emanetler bölümünün de sorumluluğunu üstlenecek.
Cumhurbaşkanı Edoğan'ın eski danışmanlarından Cüneyd Zapsu'nun asistanı ve bir dönem AKP’nin milletvekili adayı da olan Cavidan Gülşen Ekşioğlu 190 ülkede faaliyet gösteren şirketin Türkiye ayağının %30 ortağı olduğu iddia edildi

 

MÜZE GİŞE İHALELERİ YAPILDI


Topkapı Sarayı ve Ayasofya Camii'nin de aralarında bulunduğu bazı müzelerin girişlerinin işletmesi özel firmalarca yapılıyor. İhale ile bir yıllığına verilen hizmet alımı ile ilgili 2018 yılı ihalesine Turkuvaz, Sicpa Turkey ve Lapis isimli üç firma katılmış ve ihaleyi Sicpa almıştı.

 

KATILIMCILARDAN BİRİ YAHUDİ FİNANSÖRÜ


İhaleye katılan üç firmadan biri olan Sicpa, 1927'de Maurice Amon tarafından İsviçre'de kurulmuş Siyonizm destekçisi bir işletme olarak tanınıyor. Sitesinde yer alan bilgiye göre yüzden fazla ülkenin paraları ile bilet, çek, pasaport, kimlik kartı gibi değerli evraklarının güvenlik uygulamasını yürüten ve Türk Lirasının güvenlik hizmetlerini de yapan firmanın, aynı zamanda en büyük Yahudi finansörlerinden olduğu ortaya çıktı.

 

İHALE BU FİRMAYA VERİLİR Mİ?


Sitesinde “Türkiye ve Brezilya, güvenli bir ürün tanımlama, izlenebilirlik ve vergi mutabakat sistemini uygulayan ilk ülkelerdi” ifadelerine yer veren Sicpa firmasının ortağı ve yöneticisi Philippe Amon'un, Siyonist JN1 adlı haber kanalı, Yahudi Dünyası Konferansı (Jewish World Conference) ile Kudüs'te Müslümanların mukaddeslerini çiğneyen işgalci İsrail'in önemli kurumlarından Siyonist Herzilya'nın da finansal destekçilerinden biri olduğu belirlendi.

 

BREZİLYA'DA RÜŞVET SORUŞTURMASI


Türkiye'de sigara bandrolü, para ve diğer değerli evrakların mürekkebi, güvenlik hologramları, değerli kağıtları gibi pek çok alanda hizmet veren firma hakkında Kenya, Arnavutluk, Brezilya, Fas, ABD ve Filipinler'de ciddi ithamların yapıldığı, Brezilya'da ise 32,25 milyon dolar tutarında rüşvet vermekten soruşturma yürütüldüğü kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.