Ne Olacak Bu Öğretmenlerin Hâli?

Ne Olacak Bu Öğretmenlerin Hâli?

Birçok öğretmenin Türk- Eğitim Sen Çivril temsilcisine yazdığı mesaj...

A+A-

Öğretmenler isyanda... Öğretmenler bir yandan ek derslerini doğru düzgün alamamaktan şikayet ederken diğer taraftan akşam 5'ten sonra çalıştırıldıklarını ve zorunlu mesai yaptırıldığını iddia ediyorlar. Konu ile alakalı birçok öğretmen Türk- Eğitim Sen Çivril temsilcisine mesaj yağdırdı.

Çivril Türk Eğitim Sen Temsilcisi Akgöz’e gelen mesajlardan yalnızca bir tanesi şöyle:

“Erhan hocam ek ders için verilen çaba gerçekten çok fazla umarım hak yerini bulur ya da geç de olsa bulacaktır diye düşünüyorum. Benim kafamı kurcalayan ikinci bir soru daha var. Madem ek dersi doğru düzgün hesaplayıp vermek istemiyorlar o halde memur gibi öğretmen de en kötü sabah 8 akşam 5 çalışıp. 5’den sonra hiçbir şekilde zorunlu mesai yapmamalıdır. Yani geçen dönem alışık olmadığımız bir durum vardı. Asıl o zaman aralığında öğretmenlerimiz gözünü kırpmadan akşam 22.00’ye kadar ders verdi. Şuan ki durumu göz önünde bulundurursak akşam 17.00 den sonrası her durumda angarya olmuyor mu hocam?

Sendikanın bu yönde de çalışması olacak mı? Bir de şaşırtıcı tarafı bir yönetmelik çıkarıp yıllarca kazanılmaya çalışılan haklar bir günde çöp edilmek isteniyor. İnsan sinirlenmemek için zor tutuyor kendini de. Burası Türkiye burada olur hep böyle şeyler demekten kendimi alamıyorum maalesef... O zamanda sinirlenme faaliyetinin dahi boşa gideceğinden onu bile yapmak istemiyor beynim...  Ama sorgulama hep vardı ölene kadar da olacak hocam. Uzun süredir aklımdaydı şimdi sormak istedim. Bizim mesai saatimiz maksimum 17.00 değil miydi?

Mesela sendikalar eylem kararı alabilir hep biz mi fedakarlıkta bulunacağız. Öğretmenimin ek dersine göz diken bir tutuma karşı simdi eylem kararı alınmayacaksa ne zaman alınacak? Ya da bu durum karşında(hem ek ders hem de 5’ten sonraki zaman dilimlerindeki mesai için) sendikamız ne yapmayı planlıyor? Açıkçası ek ders konusu hiç polemik konusu olmasaydı dahi 5’ten sonraki mesai anlayışına nereye kadar göz yumulacağını 6 aydır merak ediyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.