Nurcan Serçe tutuklandı mı? Nurcan Serçe olayı nedir?

Nurcan Serçe tutuklandı mı? Nurcan Serçe olayı nedir?

Kocaeli’nde küçük kızına şiddet uygulayan ve yastıkla boğmaya kalkan Nurcan Serçe adlı kadının tutuklanması için sosyal medyada büyük bir kampanya başlatıldı. Peki, Nurcan Serçe tutuklandı mı?

A+A-

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaşanan akıl almaz olayda çocuklarını darp ettiği iddiası ile 14 Nisan 2020 tarihinde gözaltına alınan ancak daha sonrasında adli makamlarca serbest bırakılan ve şiddet görüntülerinin sosyal medyada tepkilere neden olması üzerine yeniden gözaltına alınan Nurcan Serçe adlı kadın adliyeye sevk edildi.

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Nurcan Serçe'ye ilişkin 14 Nisan 2020'de, şüphelinin K.B. ve K.C.B. isimli çocuklarına karşı gerçekleştirdiği dosya kapsamındaki delillerden anlaşılan şiddet olayına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Mağdur çocukların şüphelinin önceki eşinden olan çocukları olduğu, N.S'nin olay tarihinde olay dışı H.B. isimli kişiyle birlikte yaşadığı belirlendi.

H.B. isimli şahsın telefonu üzerinde yapılan incelemede, şüpheli N.S'nin mağdur çocuklar K.B. ve K.C.B'i çıplak elle darp ederek basit tıbbi müdahaleyle giderilebilir düzeyde yaralanmalarına neden olduğu anlaşıldı.

Olaya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma numaralı dosyası kapsamında soruşturma başlatıldığı ve 21 Ekim 2020 tarihli iddianame düzenlenerek olunarak kamu davası açıldığı öğrenildi.

Nurcan Serçe

NURCAN SERÇE TUTUKLANDI MI?

Körfez 1. Asliye Ceza Mahkemesinin 2020/871 esas sayılı dosyasının halen derdest olduğu, şüpheli N.S'nin 6 çocuğunun darp raporlarının alındığı, ifade verebilecek durumda olanların beyanları alınarak yurda teslimlerinin sağlandığı belirlendi.

Güncel olarak sosyal medyaya yansıyan görüntülerin soruşturma kapsamında elde edilen delillerden olmadığı ve yeni delil niteliği taşıdığı, ayrıca olaya muhatap olan mağdur çocuk D.B'nin dosya kapsamında şiddete maruz kalan çocuklardan olmadığı, şüphelinin daha önceki K.B. ile evliliğinden olduğu tespit edildi.

Hali hazırda tüm çocukların halen devlet yurdunda koruma altında oldukları, somut olayda elde edilen görüntüler ihbar niteliğinde kabul edilerek şüpheli N.S. hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Bunun üzerine gözaltına alınan şüpheli, daha sonra Körfez Adliyesi'ne sevk edildi. Şüpheli, güvenlik gerekçesiyle binanın arka girişinden adliyeye alındı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.