Nuri "Mavi Balina" Kurbanı mı?

Nuri "Mavi Balina" Kurbanı mı?

Dün gece kaybolan ve bugün cesedine ulaşılan Nuri Enes Karakuzu " Mavi Balina" kurbanı mı oldu?

A+A-

Denizli'nin Serinhisar ilçesinde dün saat 17.00 sularında kaybolan Nuri Enes Karakuzu'dan acı haber alınmıştı. İmam Hatip 1. sınıf öğrencisi olan Nuri Enes Karakuzu, Serinhisar Yarengüme sokakta Avni Altıparmak'a ait olan 3 katlı inşaatta kendini asmış bir şekilde bulunmuştu.

Mavi Balina Detayı

Nuri'nin en son çıktığı internet kafeye baskın yapan polis ekipleri şoke eden bir bilgi ile karşılaştı. Kafede Nuri Enes Karakuzu'nun oyun oynadığı bilgisayarın kasasında son dönemlerden gençleri intihara sürükleyen Mavi Balina oyununun olduğu gözlendi. Bu bilgi ise akıllara Nuri Enes Karakuzu " Mavi Balina" kurbanı mı oldu sorusunu getirdi.

Polis ekiplerinin bu yönde çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Mavi Balina Nedir?

Mavi Balina, “Mavi Balina Challenge” olarak da bilinen ve birçok ülkede oynanabildiği iddia edilen bir internet oyunudur. İddialara göre oyun 50 bölümden oluşuyor ve son bölümde oyuncunun intihar etmesi isteniyor.

Oyun, ilk olarak 2013 yılında VKontakte isimli sosyal ağda yer alan “ölüm grubu” isimli bir grup üzerinden yayılmaya başladı.Oyun sebebiyle ilk intihar 2015 yılında gerçekleşti.

Oyunu üniversiteden uzaklaştırılan eski bir psikoloji bölümü öğrencisi olan Philipp Budeikin’in yazdığı bilinmektedir. Oyun nedeniyle “en az 16 çocuğu intihar etmeye teşvik etmek” suçundan tutuklanan Budeikin, yaptığı açıklamada “toplumu biyolojik atıklardan temizlemek” amacıyla oyunu yaptığını belirtmiştir.Rus Novoya gazetesine göre oyun nedeniyle gerçekleşen intiharların 130’a ulaştığını belirmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.