O Aday Bu Sefer Meclise Girebildi

O Aday Bu Sefer Meclise Girebildi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayıp Erdoğan’ın adaylığına destek veren MHP, ittifak içerisindeki oylardan da yararlanıp % 11,37 oy alarak 49 milletvekili çıkardı.

A+A-

Bazı şehirlerde AK Parti’den milletvekili almış olan MHP, ittifak içerisindeki artık oylardan da faydalanıp toplamda % 11.37 oy alarak 49 milletvekili çıkardı.

% 25 ARTIRDI

2015’te Haziran seçimlerinde % 16.29 oy ile 80 vekil, 1 Kasımda ise 5 milyon 694 bin oy ile % 11.90 seviyelerine erişen ve 40 vekil çıkaran MHP, bu seçimde oy oranını korumuş görünüyor. MHP, bu seçimde 5 milyon 441 bin oy aldı ve % 11.37 oranla 49 milletvekili çıkardı.

MHP, seçimde Aksaray, Düzce, Hatay, Iğdır, Kayseri, Kırıkkale, Konya, Kütahya, Ordu, Sivas, Şanlıurfa, Tokat ve Yozgat gibi şehirlerde Ak Parti’nin azalan oylarını aldı. MHP; Adana, Antalya, Mersin, Aydın, Denizli, Isparta, Muğla, Osmaniye illerindeyse vekil kaybetti. Tekrar aday olan Zühal Topçu, Ahmet S. Yurdakul, Deniz Depboylu, Emin H. Ayhan, Baki Şimşek, Mehmet Erdoğan ve Ruhi Ersoy seçilemeyenler arasında.

Muharrem Varlı, Mevlüt Karakaya, Erkan Haberal, İsmet Büyükataman, Kamil Aydın, Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter, Celal Adan, İsmail Faruk Aksu, Arzu Erdem, Saffet Sancaklı, Mustafa Kalaycı, Erkan Akçay, Erhan Usta tekrardan vekil seçildiler. Adana ilinden Ayşe Sibel Ersoy, Ankara ilinden Kadın Kolları Koordinatörü Nevin Taşlıçay, İstanbul ilinden Arzu Erdem, Konya ilinden Esin Kara milletvekili seçildiler.

Ardahan ilinde liste başında olan Sevim Köseliören ise seçilemeyenler arasına girdi.

Daha evvel pek çok kez  aday olup Meclis’e giremeyen Mehmet Taytak, bu seçimde Meclise girmeyi başardı.

TEŞKİLATTAN İSİMLER

Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz’un Mersin’den milletvekili seçildiğini görüyoruz. Bombalı saldırıda hayatını kaybeden Malatya Belediye Başkanı Hamdi Fendoğlu’nun (Hamido) yeğeni Mehmet Fendoğlu vekil seçilirken, eski MHP’li Gün Sazak’ın yeğeni Metin Nurullah Sazak da Eskişehir ilinden vekil oldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.