O İlçede Dolandırıcıların Sayısı Arttı

O İlçede Dolandırıcıların Sayısı Arttı

Denizli'nin Çameli İlçe Emniyet Birimleri, telefonla arayarak kendilerini polis, savcı şeklinde tanıtanlara inanmayın, dedi.

A+A-

Denizli'nin Çameli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çameli İlçe Jandarma Komutanlığı, Dolandırıcılığı meslek haline getirmiş kişiler tarafından ikna edici konuşmalarla vatandaşları dolandırma girişimi olaylarında yaşanan artışa dikkat çeken son zamanlarda Çameli genelinde artış gösteren telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.

Polis Telefonda Operasyon Yapmaz

Güvenlik Görevlileri Gerçek polis ve savcının telefonla arayıp para veya altın sormayacağına dikkat çekilen açıklamada, “Gerçek polis ve savcı telefonla operasyon yapmaz. Gerçek polis ve savcı sizi en yakın karakola veya emniyet müdürlüğüne çağırır.” denildi.

Güvenlik Görevlileri, “Hesaplarınız terör örgütü tarafından kullanılıyor ya da kimlik bilgileriniz üzerinden yeni hesaplar açılmış, bu hesaplar örgüt tarafından kullanılıyor diyerek sizi kandırmaya çalışırlar. Devamlı olarak size telsiz sesi dinletirler, ülke menfaatini ve şehitleri anlatırlar. Bu şahıslar sizi arayıp paranızı veya altınınızı sorarlar. Bankadaki bütün paranızı çektirirler... Bankada telefonda kendilerine ‘oğlum’ demenizi isterler. Çektiğiniz parayı veya yanınıza aldığınız altınları bir yere bırakmanızı ya da hesaba yatırmanızı isterler. Bunlar dolandırıcıdır, inanmayın denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.