O İlçede Kasaplar Yoğun Mesaide

O İlçede Kasaplar Yoğun Mesaide

Çameli’de Kurban Bayramı dolayısıyla iş yoğunluğu artan şehir merkezindeki bazı, vatandaşların kıyma ve ev yapımı sucuk talebini karşılamak için yoğun mesai harcıyor.

A+A-

Kurban Bayramı’nın ilk gününe kesim ile uğraşan kasaplar, birinci günden itibaren et çekimi ,Kıyma ve sucuk için mesai yaptı. Kasaplar, Bayramın 3.Gününde ise tonlarca kıyma ve sucuk yaptıklarını ifade etti.

Çameli’de Kurban Bayramı'nın birinci gününden kesimle uğraşan kasaplar, ikinci günden itibaren de kıyma ve sucuk için mesai yaptı. Kurban etlerini en iyi şekilde değerlendirerek sofralarını geleneksel lezzetlerle süslemek isteyen vatandaşlar, hazırladıkları kurban etlerini kıyma haline getirdi .Vatandaşların çoğu, kurban etlerini sucuk olarak değerlendirmek için kasapların yolunu tuttu. Bu şekilde sucuk eve ekonomik giriyor. Et sucuğun kilosu 20 liradan satılırken, eti getiren vatandaşın sucuğunun kilosu ise 6 liradan kıyma ise kilosu 4 tl’den yapılıyor.

HER GEÇEN YIL TALEP ARTIYOR

Kurban etlerini sucuk yaptırmak isteyenlerin sayısında her geçen yıl artış olduğunu ifade eden Kasap “Allah’a şükür talepler her geçen yıl artıyor. Çameli’nin damak tadına uygun sucuk yapıldığı için kurban etleri sucuk olarak değerlendiriliyor

Eski usul sucuklar yapılıyor. Sucukların içerisine herhangi bir kimyasal madde katılmıyor. Tuz, baharat ve sarımsak ile sucuğu yapıyoruz. Kimyasallar sucuğu koruması için yapılıyor ama buna gerek yok. 3 gün havalandırılıp dondurucuya atılıyor ve bozulma olmuyor. Sucuğun dışarısı da bağırsak ile çevrildiği için sucuk bundan besleniyor. Bu şekilde olunca bozulma gibi bir şey söz konusu olmuyor. 8 kişi ile bayramın ikinci gününden itibaren tam mesai yaptık. Vatandaşın gözü önünde sucuk ve kıyma yapıyoruz. Çameli’de birçok kasap bu şekilde iş yapıyor. Et çekimini en iyi kasaplar yapar. Bayramın 2.ve 3.günü gece yarılarına  kadar çalışmak zorunda kaldık dediler

Bize gelen vatandaşların sucuklarını ve etlerini ayrı ayrı yapıyoruz. Kıyma çekimi ve sucuk yapımı dışında kuşbaşı, İnegöl köftede ve biftek yapıyoruz. İnsanların isteklerine göre etleri hazırlıyoruz. Bizim için sevindirici olanda bayramın ikinci olmasına rağmen, şuana kadar kokmuş et gelmedi. Geçtiğimiz yıllarda ilk günlerde kokmuş etler geliyordu.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.