O İlçenin 8 Mahallesinde Kivi Üretilecek

O İlçenin 8 Mahallesinde Kivi Üretilecek

Denizli’de çiftçiler, kivi üretimi için harekete geçti. İlk olarak Buldan’da 8 mahallede kivi üretimi yapılacak. İlçede bulunan 40 üreticiye fidanlar dağıtıldı.

A+A-

Türkiye kivi üretiminde ilk sıralarda olmasa da son yıllarda artan üretim alanlarıyla alternatif ihracat kalemleri arasında kivi ilk sırada yer alıyor. Genellikle yağışlı bölgelerde yetişen kivide Türkiye’de ilk sırada Yalova yer alıyor. Yalova’nın ardından Ordu, Rize, Samsun, Trabzon, Giresun, Düzce ve Sakarya’da kivi üretimi yapılıyor. Bu illerin dışında Mersin ve Muğla’nın belli bölgelerinde de kivi üretimi yapılıyor.

DENİZLİ’DE İLK OLACAKLAR

Denizli’de en büyük ikinci üzüm üretim merkezine sahip ilçesi olan Buldan’da çiftçilere alternatif ürün sunma adına yeni bir adım atıldı. Üzüm başta olmak üzere, kestane, badem, ceviz, çilek, zeytin ve fasulye gibi çok sayıda tarım ürünün üretildiği ilçede şimdi de kivi üretimi için ilk adım atıldı. Buldan Ziraat Odası Başkanlığı, Süleymanlı, Kovanoluk, Yayla, Alandız, Kurudere, Kaşıkçı, Kadıköy ve Oğuz Mahallelerinde deneme üretimi yapılmak üzere 40 adet kivi fidanını çiftçilere teslim etti.

TUTACAĞINDAN EMİNİZ!

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, “Buldan olarak çok çeşitli tarım ürünleri üretiyoruz. Meyvecilik ve sebzecilik alanında iddialıyız. Üzüm başta olmak üzere ceviz, badem ve kestane üretimleri yapıyoruz. Sebzecilikte ise meşhur Yayla Fasulyemizin yanında çilek, biber ve domates gibi ürünler üretiyoruz. Bunların yanında kekikle de tıbbi aromatik bitkilerde de iddialıyız. Son dönemde kivi üretimi için de araştırmalar yapıyorduk. Deneme kararı aldık. Bu kapsamda 8 mahallemizdeki 40 üreticiye 40 fidan dağıttık. Bekleyip göreceğiz. Biz tutacağından eminiz. Kivi üretimine uygun alanlarımız var. Bu sayede çiftçimize alternatif bir ürün daha sunmuş olacağız” dedi.

Kaynak: Horozmedya
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.