O Komutan Gri Listeye Alındı

O Komutan Gri Listeye Alındı

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsünün askeri kanatta en etkin isimlerinden olan eski Yarbay Gri Listeye alındı.

A+A-

FETÖ’den şimdiye dek yakalanamayan eski yarbay Fahrettin Demir'in ismi, İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde gri kategoriye konuldu. Böylece listeye Denizli'den girenlerin sayısı 5'e yükseldi.

15 Temmuz'da kanlı kalkışmasının Denizli'deki askeri kanadından olan komutanlar yakalandı ve yargılandı. Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 11. Komando Tugayı'nın eski komutanı Kamil İlhan Özbakır ve eski Söke 11. Komando Tugay Komutan Yardımcısı Erol Akman ağırlaştırılmış müebbet hapis, eski albay Ziver İnci. eski yarbay Avsın Yapar, eski üsteğmen Oğuz Ay ve eski teğmen Muhammet Ekinci müebbet hapis cezası aldı.

Darbe girişimiyle ilgili davanın askeri kanattaki en önemli isimlerinden olan ve o gece Çardak Havaalanındaki emir komuta zincirinin başında olduğu belirtilen eski yarbay 43 yaşındaki Fahrettin Demir ise bugüne kadar yakalanamadı. Bu nedenle de davanın sonunda dosyası ayrıldı.

300 Bin TL Ödül

Tugayın eski kurmay başkanı olan firari Fahrettin Demirin ismi İçişleri Bakanlığının güncellenen 'Terörden Arananlar Listesi'ne alındı. Listenin gri kategorisinde ismi bulunan Demir'in yakalanmasını sağlayanlara 300 bin lira para ödülü verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.