O Kupalar İçin Harcanmış Büyük Emekler Var

O Kupalar İçin Harcanmış Büyük Emekler Var

Spor Toto 1. Lig takımlarından Denizlispor'un Süper Lig'e ilk çıkmış olduğu 1983’de aldığı kupa dahil çöpe atılmış olan iki şampiyonluk kupasını bulmuş olan bir vatandaş evine götürerek çiçeklerine saksı yaptı. 

A+A-

Babadağ İlçesi'ne bayram ziyaretine gitmiş olan şehrin amatör kulüplerinden Akkonakspor'un yöneticisi Hakan Karaca, kupaların fesleğen bitkisine saksı olduğunun farkına varınca şoke oldu. Karaca, iki kupayı Denizlispor'a teslim etmek için toprağını dökerek aldı. Yeşil-siyahlı kulübün yönetimi de olayı duyunca hemen harekete geçti. Kupalara bakım yapılıp kulüpte yeniden raflara kaldırılacak.

Denizlispor tarihine geçecek büyük bir ayıp ortaya çıktı ve kulübün tarihi resmen çöpten çıktı. Yeşil-siyahlı kulübün kayıp olan kupaları, çöpe atılmak üzereyken farkına varıldı. Ortalama 2 hafta evvel Organize Sanayi Bölgesi'nde bir işletme çalışanının 2 çuval kupayı çöpe attığını gören 75 yaşındaki Hüseyin Yılmaz, kupaları alıp Babadağ'ın Karaçöplen Yaylası'ndaki evine götürdü. Çoğunluğu küçük önemsiz kupalardan meydana gelen yığının arasında Denizlispor tarihinin yattığının farkına varmayan Yılmaz, kupaların bir bölümünü yayla evinin duvarına döşedi ve saksı niyetine kullanmaya başladı. İçine fesleğen dikilmiş olan kupalar bir süre bu duvarda kaldı. 

Durumu Akkonakspor'un yöneticisi Hakan Karaca fark etti. Bayram ziyaretinde akrabası olan Hüseyin Yılmaz'ın evine gitti. Bu esnada duvarda dizili olan kupaları görünce kaideler üstündeki yazıları okuyunca kupaların Denizlispor'a ait olduğunu fark  etti ve şoke oldu. Kupaların bir tanesinin üstünde, "1982-83 Türkiye 2'nci Lig B Grubu Birincisi' yazısını gören Karaca, kupanın Ahmet Dartar başkanlığındaki Denizlispor'un o zamanki adı 1. Lig olan Süper Lig'e ilk defa çıktığı yıla ait olduğunun farkına vardı.

Tarihe Sahip Çıktı

Tarihi değerleri çöpten kurtarmış olan Hüseyin Yılmaz, kupaların Denizlispor tarihi için önemini fark ettikten sonra yuvaya dönmeleri için Hakan Karaca'ya teslim etti. Kupaları Denizli'ye getirmiş olan Hakan Yılmaz, Denizlispor tarihinin önemli bir parçası olan kupaların artık sahipsiz olmadığını ifade ederek, bunların gerçek kupalar olduğuna ihtimal vermediğinden 15 gündür evde tuttuğunu, kendilerini ziyaretine gittiklerinde kupaların saksı olduğunun farkına vardıklarını, bunların Denizlispor için tarihi öneme sahip olduğunu, bu kupalar uğruna sarf edilmiş büyük emeklerin olduğunu belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.