''O Müdürlükte 5 Bin Kişi Haksızlığa Uğradı''

''O Müdürlükte 5 Bin Kişi Haksızlığa Uğradı''

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı muhtelif yıllarda toplamda 7 defa yapmış olduğu kurum içi uzmanlık sınavıyla binlerce personelini uzman kadrosunda görev yaptırmaktadır. 

A+A-

Aynı Bakanlığa bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü için ise 2006 yılında yalnızca 1 sınav açılmıştır. 
Hali hazırda uzman olarak görev yapan arkadaşlarımızla tamamen aynı işi yapıyor olmamıza rağmen aramızda 1500 TL maaş farkı olması eşit işe eşit ücret uygulamasına tamamıyla aykırı olduğunu düşünüyoruz. 
İş yükünün günden güne artması (Kiralamalar-Satışlar-İrtifak Hakları, KHK işlemleri.), bariz şekilde personel sıkıntısının bulunması , hatta bazı ilçelerde personel bulunmadığından iki ilçeye birden bakılması, Teşkilat yapımız, mevzuatlarımız ve iş yükümüz ele alınarak kurum içi uzmanlık sınavını fazlasıyla hakeden bilgi birikimine sahip memurların bulunduğu bir kurum için Kurumiçi Uzmanlık sınavı açılmasını öngören yasal düzenlemelerin biran önce yapılmasını Milli Emlak Memurları için  elzem olarak görmekteyiz.  

Bilindiği üzere 1 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Milli Emlak Genel Müdürlüğü Maliye Bakanlığından ayrılarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesine dahil olmuştur. 30.05.2019 tarihinde Meclisi Genel Kurulundan geçen düzenleme ile Gelir Idaresi Başkanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı personeline Kurumici Uzmanlığın önü açılmıştır. Milli Emlak çalışanları ise yıllardır uğraşıp mücadele verdiği bu sınavdan mahrum birakilrak kendilerini üvey evlat olarak hissetmelerine neden olmuştur. Milli Emlak Genel Müdürlüğü personeli içinde bi sınavın yapılması yıllık ülke gelirine önemli ölçüde katkı sağlayan çalışmaların en tabi hakkıdır. Ilgili Kurum Bakanımızdan ve konuyu Meclise taşıyan Parti Grup Başkan Vekillerimizden bayram müjdesini Milli Emlak çalışanları beklemektedir. Yaşanan sorunun çözümü konusunu Kamuoyuna saygılarımla arz eder; takipçisi olmaya devam edeceğimizi bildiririz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.