O Öğretmene 35 bin lira tazminat şoku!

O Öğretmene 35 bin lira tazminat şoku!

Denizli'de bir lisede yaşanan olayda öğrencisi ile ilişkiye girdiği iddia edilen kadın öğretmene bir darbede mahkemeden geldi.

A+A-

Denizli'de bir lisede yaşanan olayda öğrencisi ile ilişkiye girdiği iddia edilen kadın öğretmene mahkeme 35 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti.

Lisede tarih öğretmeni olarak görev yapan 46 yaşındaki E.P. iddialara göre 2 yıl öncesinde erkek öğrencisi ile bir ilişki yaşamıştı. Eşinin cep telefonunda WhatsApp mesajlarında öğrencisiyle olan yazışmalarını ve fotoğrafları görünce 31 Ekim 2016 tarihinde Denizli 2. Aile Mahkemesi'nde boşanma davası koca tüm gerçekleri gözler önüne serdi.

B.P. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) ve okul yönetimine de de eşinin öğrencisi ile ilişkisi olduğu iddiası ile şikayetçi oldu. Başlatılan soruşturma kapsamında olay tarihinde 17 yaşında olan öğrenci A.U.Ş., ifadesinde öğretmeni E.P. ile duygusal ilişki yaşadıklarını doğruladı.

Kadın öğretmen ise hakkındaki iddiaları reddederek, "Aramızda ilişki falan yoktu. Lise dönemlerinde bu tip şeyler öğrencilerin başına gelebiliyor. Bu dönem içerisinde eşimle boşanmak üzereydim. Mesajlaşmalarımız duygusal içerikli değildi. Bu eşim tarafından bana atılan bir iftiradır." dedi.

Mahkeme ise Milli Eğitim müfettişlerinin hazırladığı raporu da dikkate alarak çifti son olarak 6 Mart tarihinde boşamıştı. Mahkeme ayrıca E.P.'yi eşine 15 bin lirası maddi, 20 bin lirası manevi olmak üzere toplam 35 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.