O Uygulamanın İptalini İstedi

O Uygulamanın İptalini İstedi

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk gümrük vergisi muafiyetinin kaldırılmasını konusunu Meclis’e taşıdı.

A+A-

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, 15 Mayıs 2019 tarihli 30775 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan  1111 numaralı Cumhurbaşkanı Kararına istinaden 30 Mayıs 2019 tarihi itibariyle; posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla yurtdışından gelen ve bedeli gönderi başına toplam 22 Euro’yu geçmeyen eşyadan gümrük vergisi muafiyetinin kaldırılmasını konusunu Meclis’e taşıdı.

Zarara Uğratacak

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi veren Yasin Öztürk, ihracat yapan firmaları ve ülkemiz dış ticaretini uzun vadede zarara uğratacak bu düzenlemenin iptalini istedi. 

Hazinenin yanlış yatırımlar, israf ve kötü yönetim yüzünden boşaldığını vurgulayan Yasin Öztürk, Hükümetin durumu kurtarmak için kalıcı önlem almak yerine, “sinekten yağ çıkarmaya” çalıştığını belirterek, daha önce kapsam dışında tutulan 22 Euro’nun altındaki gönderilerden vergi alınacak olmasını eleştirdi.

Öztürk, özellikle dış ticaret yapan firmaların karşılıklı numuneler göndererek çalıştığının altını çizerek, “İhracatçılarımız zamanla yarışmaktadır. Düşük bedelli numunelerin kabulünde doğrudan alıcıya teslim yerine, gümrük işlemleri ile uğraştırılması, üretim ve teslimat süresini uzatacak, getireceği ek maliyet bir yana, en önemlisi zaman ve uzun vadede de pazar kaybına neden olacaktır. Birkaç lira vergi alacağım diye, dış ticaretimize sekte vuracak bu hatadan bir an önce dönülmemelidir” diye konuştu.

Öztürk verdiği soru önergesinde, “Numune muafiyetini kim, ne sürede ve hangi kriterlere göre belirleyecek? Gümrük işlemlerine gelen bu yoğunluğu nasıl çözeceksiniz? AB Ülkeleri başta pazar kaybı yaşandığında ne yapmayı düşünüyorsunuz? sorularına da cevap aradı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.