ÖDÜLLÜ KARİKATÜRİSTE ÖNEMLİ GÖREV

ÖDÜLLÜ KARİKATÜRİSTE ÖNEMLİ GÖREV

Belediye kadrolarında kapsamlı bir değişikliğe gitmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesinin başına ödüllü karikatürist Mehmet Selçuk’u getirdi. Görev için çok fazla talipli olduğu biliniyordu.

A+A-

31 Mart seçimlerinden zaferle çıkarak Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devralan Bülent Nuri Çavuşoğlu, yeni atama ve görevlendirmelerle A Takımını oluşturuyor. Değişiklik konusunda aceleci davranmayan Çavuşoğlu bugüne kadar sadece genel sekreter, DESKİ genel müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü görevlerinde değişiklik yapmış, ayrıca belediye şirketlerine yeni yönetici atamıştı. 

Denizli’de son dönemde en çok merak edilen konuların başında ise Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı görevine kimin getirileceği konusu olmuştu. 

Sosyal medyadan bu göreve talip olduğunu duyuran isimler olduğu gibi kamuoyunda konuşulan başka isimler de olmuştu. Tartışmalara Başkan Çavuşoğlu dün yaptığı görevlendirme ile son verdi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı olarak ulusal ve uluslar arası ödülleri kente kazandıran karikatürist ve Pınar Baha Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Mehmet Selçuk’u atadı.

“DENİZLİMİZİ MARKA ŞEHİR HALİNE GETİRECEĞİZ”

Yaklaşık 30 yıldır Denizli’de yaşadığını ifade Eden Mehmet Selçuk; “Ben aynı zamanda resim  öğretmeniyim. 30 yıldır, Sanatseverler Derneği’nde ve tüm sanatsal etkinliklerinde bulunmaya çalıştım. Okullarda görev yaptığım zamanlarda öğrencilerimizi bu anlamda estetik beğeni kültürünü artırmak için çok çaba sarf ettim. Tüm abilerimize, kardeşlerimize ve dostlarımıza bu göreve bana layık gördükleri için çok teşekkür ediyorum. Umarım Denizlimizi marka şehir haline getiririz. Hedefimiz de o zaten. Başkanımızın da bahsettiği durum bundan ibaret. Marka şehir olacağız. Bunu yapmak için de bu şehirde çok arkadaşımız, güzel insanlar var. Kültür-sanat atında hep birlikte Denizlimizi marka şehir haline getireceğiz. Güzel bir görev. Bu görevi layıkıyla yapmaya çalışacağım” diye konuştu.  

MEHMET SELÇUK KİMDİR?

1967’de Muğla’nın Yatağan İlçesi’nde doğan Mehmet Selçuk, ilköğrenimini Atatürk İlkokulu, orta-lise tahsilini Yatağan Lisesi’nde yaptı. İlk karikatürü, 1983’de Gırgır Dergisi’nde yayınlanan Selçuk, 1988’de Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-Grafik Ana Sanat Dalı Mürşide İçmeli-Behiye Eyikan Atölyesi’nden mezun oldu. Bir süre Ankara’da grafiker olarak çalışan Selçuk’un karikatürleri; Gırgır, Çarşaf, Fırt, Avni, Limon, Milliyet Sanat, Leman, Karekare, Hıbır, İkinci Bahar, Karikatür, Yaprak Bülten, Kent ve Sanat gibi pek çok dergilerde yayınlandı. 

Elazığ’da görev yaparken; Yenigün Gazetesi’ne “Uzun Lafın Kısası”, Denizli’de Yirmi Gazetesi’ne “Hıçkırık” adlı mizah sayfalarını hazırlayan Selçuk, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği, Uluslararası Amatör Tiyatrolar Festivali’nin afişlerini yaptı. Pınar Baha Denizli Anadolu Lisesi’nde resim öğretmenliği görevini sürdüren Selçuk, 1999-2000 yılı Denizli Sanatsevenler Derneği başkanlığı görevi yürüttü. Karikatür,karikatür dersleri dışında, grafik ve resim çalışmalarını kendi atölyesinde sürdüren Selçuk, evli ve Karya adında bir kız çocuğu babası. Yerel, ulusal ve uluslar arası yarışmalara karikatür çizen Selçuk, pek çok ödülü Denizli’ye getirmeyi başardı.

Bununla birlikte; Karikatürcüler Derneği Denizli Temsilciliği, Türkiye Bilardo Federasyonu Denizli İl Temsilciliği ve Destan Halk Dansları Gençlik ve Spor Kulübü yönetim kurulu üyesi görevini de sürdüren Selçuk, aynı zamanda Denizli Fotoğraf Sanatı Derneği (DEFSAD) üyesi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.