Öğrenciye 4 bin 500 lira aylık maaş

Öğrenciye 4 bin 500 lira aylık maaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, öğrencilere 4 bin 500 lira aylık verileceğini söyledi.

A+A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, öğrencilere 4 bin 500 lira aylık verileceğini söyledi. 517 doktora öğrencisine "Sanayi Doktora Programı" kapsamında eğitimleri boyunca aylık 4 bin 500 lira burs verileceğini belirten Varank, bu bursların yüzde 25’inin de firmalar tarafından ödeneceğini açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK'ta, "Sanayi Doktora Programı" kapsamında desteklenmeye hak kazanan projeler için düzenlenen imza töreninde yer aldı. Türkiye'nin, bu adımla üniversite-sanayi iş birliği açısından tarihi bir adım attığına işaret eden Varank, söz konusu programla sanayide ihtiyaç duyulan yüksek nitelikli insan kaynağının, reel sektör ve akademi iş birliğiyle yetişeceğini ve istihdamda aktif şekilde yer alacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 Ağustos 2018'de açıklanan birinci 100 Günlük İcraat Programı ile sanayi ve teknoloji politikalarında yeni bir süreç başlattıklarını anımsatan Varank, "Sanayi Doktora Programımız bu yeni sürecin önemli bileşenlerinden. Program kapsamında açtığımız çağrıya, beklentilerimizin üzerinde bir talep geldi. Gelinen noktada bugün aramızda bulunan 33 farklı üniversitenin, 77 farklı firmayla yaptığı iş birliği projeleri desteklenmeye hak kazandı. Böylece 120 farklı projeyle sanayimizin ihtiyaçları doğrultusunda 517 doktora öğrencisi yetiştirilecek. Öğrencilerimiz eğitimleri boyunca aylık 4 bin 500 lira burs alacaklar. Bu tutarın yüzde 25’i firmalarca ödenecek. Programın en önemli kısmıysa doktora sonrasında mezunlara 3 sene boyunca istihdam desteği sağlayacağız." diye konuştu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.