Öğretmenler Günü Türk Ocaklarında Kutlandı

Öğretmenler Günü Türk Ocaklarında Kutlandı

Öğretmenler Günü Türk Ocaklarında Kutlandı

A+A-

24 Kasım Öğretmenler Günü, Türk Ocakları Salonu’nda türkülerle ve şiirlerle kutlandı.

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) ile Türk Ocakları Denizli Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Sunuculuğunu, öğretmen Betül Yatağan’ın yaptığı programın açış konuşmasını yapan YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu:

“Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve görev şehidi, terör şehidi öğretmenlerimizi minnetle, vefat etmiş öğretmenlerimizi rahmetle, yaşayan öğretmenlerimizi de saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Abdülkadir Uslu sözlerine şöyle devam etti: “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Ocakları Salonu’nda gerek Türk Ocakları Şubesi ile gerekse de diğer sivil toplum örgütleriyle ortak programlarımız devam edecek. Aralık ayının ilk Cumartesi günü, şiirini al da gel diyoruz ve ‘10. Denizli Şiir Günü’nü gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şiir, öykü, düz yazı, yazım ve imla kuralları atölyelerimiz de devam edecek.”

Türk Ocakları Denizli Şube başkanı Adem Süpçin de, öğretmenler gününü kutlayarak; “Geçen yıllarda olduğu gibi öğretmenler gününü bir etkinlikle kutlamak istedik. Sanatçı ve şair arkadaşlarıma teşekkür ederim. YAZ-AR-BİR ile ortak çalışmalarımız devam edecek. Yeni programlarda görüşmek temennisiyle hayırlı günler diliyorum.”dedi.

Emekli öğretmen Fikret Karatepe, öğretmenlik ile ilgili hatıralarını ve öğretmenlik mesleğinin önemini anlattığı kısa bir konuşma yaptı. Öğrenmenin yolunun öğretmenden geçtiğini, Dünyanın şekillenmesinin öğretmenler sayesinde olduğunu çünkü öğretme ve eğitme görevini yaptıklarını belirtti. İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in de, hocası Akşemsettin’in de bir hocası olduğunu, Ahmet Yesevinin de, Hazreti Muhammet’in de bir hocası olduğunu anlatarak bunların hocalarıyla olan yaşantılarından günümüze kadar gelen kesitlerden örnekler verdi.

Emekli öğretmen Fikret Karatepe’nin konuşması sonrasında öğrencilerin okuduğu şiirlerle başlayan şiir dinletisinde, şairler öğretmen ve öğretim eğitim konulu şiirlerini okudular.

Hüsamettin Tat, Sadık Dağdeviren, Ali Tuluk, Mehmet Aslan, Mehmet Dağal, İsmail Gökçe, Melahat Kuzu, Kadir Yatağan ve Yusuf Kabukçu duygu yüklü şiirlerini okurken, Türk Halk Müziği sanatçısı Mehmet Dağal, anonim türkülerin yanında kendi bestelerinden de seslendirdi.

Katılımcılara katılım belgeleri öğretmen Betül Yatağan tarafından takdim edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.