Öğretmenler şehit Meslektaşlarını Unutmadı

Öğretmenler şehit Meslektaşlarını Unutmadı

Tavas Hacı Ali Bilal Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenleri şehit meslektaşları Numan ve Ayşe Konakçı'yı unutmadılar ve mezarları başında dua ettiler.

A+A-

Öğretmenler,seminer çalışmaları kapsamında doğayı tanıma ve doğayı öğrenme gezileri,piknikler,müze ve tarihi yerlere gezi düzenliyorlar.

Eğitim öğretim yılının son günü Kale İnceğiz'e giden Tavas Hacı Ali Bilal Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenleri dönüşte Hırka mezarılığına uğradılar ve yıllar önce Diyarbakır'da şehit olmuş meslektaşlarını ziyaret ederek dua ettiler ve Fatiha okudular.

Numan ve Ayşe Konakçı'yı unutmayan öğretmenlerimize teşekkür ederiz, Allah razı olsun.

Şehit Numan Konakçı

31 Ekim 1968 tarihinde Denizli ili Tavas ilçesinde doğan ve kendisi gibi şehit edilen öğretmen Ayşe hanımla evli olan Numan KONAKÇI'nın Mahinur adında bir kızı vardır. Babası Hasan Hüseyin, annesi Mahinur'dur.

Denizli Eğitim Yüksekokulu mezunu olan Numan KONAKÇI Diyarbakır ili Bismil ilçesi Babahaki Köyü İlköğretim Okulu öğretmeni iken, 26.10.1993 tarihinde eşi ile birlikte şehit edilmiştir.

Adı, Denizli ili Tavas ilçesi Hırka Köy İlkokulu'na verilmiştir.

Şehit Ayşe Konakçı

01.06.1969 tarihinde Denizli ili Tavas ilçesinde doğan ve kendisi gibi şehit edilen öğretmen Numan beyle evli olan Ayşe KONAKÇI'nın Mahinur adında bir kızı vardır. Babası Hüdaverdi, annesi Safiye'dir.

Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kız Sanat Eğitim Yüksek Okulu Ev Ekonomisi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği Bölümü mezunu Ayşe KONAKÇI, anasınıfı öğretmenliğine, Ekim 1992'de Diyarbakır ili Bismil ilçesi Babahaki Köyü İlköğretim Okulu'na atanmış, bu görevde iken 26.10.1993 tarihinde eşi ile birlikte şehit edilmiştir.

Adı, Denizli ili Tavas ilçesi Ulukent'te bir ilköğretim okuluna verilmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.