Okeanos Rusça Türkçe Çeviri

Okeanos Rusça Türkçe Çeviri

Rusya diplomatik, ticari ve turistik anlamda Türkiye’nin yoğun ilişki kurduğu bir ülkedir.

A+A-

Rusça tercüme farklı alanlarda yoğun olarak gereksinim duyulan bir hizmettir. Yoğun kullanımına rağmen Rusça Türkçe çeviri hizmeti veren yerlerin sayısı ve hizmet kapasitesi, Latin dillerine göre daha azdır.

Rusça, dünyada en çok kullanılan yedinci dildir. Sovyetler Birliği’nin dağılması ile kurulan ülkelerin birçoğunda resmi dil olarak kullanılır. Rusya içinde dahi birbirinden farklı birçok lehçe kullanılır. Bu çeşitlilik tercüme sürecini de zorlaştırır.

Rusça Türkçe Çeviri

Türkiye coğrafyası Rusya için jeopolitik bir öneme sahiptir. Bu nedenle, diplomatik ilişkiler oldukça hassastır. Diplomatik düzeyde yapılan çevirilerin önemi çok daha yüksektir. Hem yazılı metinlerde hem de simultane çevirilerde profesyonel tercümanlarla çalışılmalıdır.

Rusya ve bölge coğrafyası, Türkiye’den önemli yatırımlar almaktadır. Özellikle inşaat ve enerji sektöründe birçok Türk firma bölge ticaretinde aktif rol oynamaktadır. Bu ilişkiler doğrultusunda, ticari ilişkilerin zedelenmemesi için hukuki metinlerin doğru şekilde tercüme edilmesi gerekir. Aynı zamanda çalışma izinleri, vize işlemleri gibi farklı alanlarda da Rusça Türkçe çeviri ihtiyacı duyulur.

Rus edebiyatı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de popülerdir. Rus eserlerin Türkçeye kazandırılması için hem dil hakimiyetine hem de bölge tarihine vakıf uzman kişiler çalışır. Rusya’ya eğitim için gidenlerin sayısı da her geçen gün artmaktadır. Bu doğrultuda, eğitim amaçlı çeviri talepleri de artmaktadır.

Türkiye, Rusya’dan yoğun turist alır. Son dönemde ise yatırım amaçlı gayrimenkul alan ve vatandaşlık talep eden Rusların sayısında da artış yaşanmaktadır. Bu anlamda, Rusça çeviri ihtiyacının da artacağı düşünülebilir.

Rusça Çeviri Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Rusça, 33 harften oluşan bir kiril alfabesi kullanır. Latin alfabesi kullanan bölgeler için Rus alfabesi oldukça karışık gözükür. Rusça’da anlamlar cümle içindeki vurgulara göre değişir. Bu nedenle Rusça tercüme oldukça zor ve dikkat gerektiren bir alandır.

Çeviri talepleriniz ve  hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için www.okeanostercume.com.tr web sitemizi ziyaret edebilir veya  0212 221 45 21 ve 0553 910 31 32 numaralı MOBİL / WHATSAPP / TELEGRAM hattımız aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.