Okulun Projesi Ağaçlara Göre Çizildi

Okulun Projesi Ağaçlara Göre Çizildi

Okulun Projesi Ağaçlara Göre Çizildi

A+A-

Sarayköy Belediyesi, PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokulu’nun projesini ağaçların konumuna göre çizdi

Sarayköy Belediyesi’nin yapımını üstlendiği PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokulu’nun inşaatı 100 dönümlük arazide gerçekleştiriliyor. Arazi içinde bulunan bin 500 ağacın zarar görmemesi için noktalamaları yapılarak proje çizildi, inşaatı başladı. PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokulu inşaatında incelemelerde bulunan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Sarayköy Meslek Yüksekokulu’nun doğa dostu okul olduğunu söyledi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, PAÜ Senato üyeleriyle birlikte Sarayköy Belediyesi’nin yapımını üstlendiği PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokulu inşaatında incelemelerde bulundu.

Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mestan Özkan ve AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Mustafa Horzum’un eşlik ettiği heyet ilk olarak Turan Mahallesi’nde 100 dönümlük arazide yapımı devam eden PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokulu inşaatında incelemelerde bulundu.

Ardından PAÜ Rektörü Bağ ve PAÜ Senatosu üyeleri Sarayköy Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Başkan Özbaş, Rektör Bağ’a ve beraberindeki heyete gerçekleştirdiği sunum ile PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokulu inşaatı ile ilgili detaylı bilgi aktarımında bulundu.

Sarayköy için hayal olan bir PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokulu’nu ilk olarak ilçeye getirdiklerini şimdi de kendi kampusunde devam etmesi için inşaatını üstlendiklerini belirten Belediye Başkanı Özbaş, “Turan Mahallemizde 100 dönümlük arazimizde Sarayköy Belediyemizin yapımını üstlendiği PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokulu binamızın inşaatına başladık. Geçen yıl temelini attığımız inşaatımızın yüzde 50’lik kısmı bitti. İnşaat başlamadan önce mimarımız arazi içinde bulunan bin 500 ağacın rölevesini yaptı. Ağaçlarımızın noktalamaları yapıldıktan sonra projemiz çizildi. Tek bir ağacımıza zarar vermeden inşaatımızı başlattık. Sarayköy’de bir hayal olan üniversitemizi gerçekleştirmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya ise “Sarayköyümüz sahip olduğu özelliklerinin yanında tarım, enerji ve turizm potansiyeli ile diğer ilçelerden her zaman bir adım öndedir. Buraya gelen öğrencilerimizin çok rahat uyum sağlayabileceği, arzu ettiği sosyal imkanlara çok kolay ulaşabileceği bir şehirdir. Bugün inşaatı devam eden meslek yüksekokulu binası ile ilk adım atılmış oldu. İnşallah ilerleyen zamanlarda buraya yapılacak fakültelerle birlikte ilçemiz, eğitimde marka şehir olma hedeflerine daha emin adımlarla ilerleyecek” dedi.

PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokulu’nun inşaatı sırasında hiçbir ağaca zarar verilmeden gerçekleşmesinin bir örnek olduğunu belirten PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “ Sarayköy MYO yapısal olarak tam bir çevre dostu okul olmuş. Başkanımızı ve ekibini kutlarım. Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş, ‘Benim hayalim Sarayköy’ün hayali’ diye bu işe soyundu ve inşaat bu duruma geldi. Bu kararı almak bu boyuta getirmek ilçenin topyekûn hareket ettiği anlamına geliyor. Başkanımıza, kaymakamımıza, ilçe meclis üyelerimize teşekkür ederim. Onların çok büyük katkıları var” diye konuştu.

Kaba inşaatı biten Pamukkale Üniversitesi Sarayköy Meslek Yüksekokulu’nda idari kadro ve öğretim üyeleri için 10 çalışma ofisi, öğrenciler için 1 toplantı salonu, 1 çok amaçlı salon, 5 sınıf, 2 laboratuar ve 1 bilgisayar laboratuarı yer alacak. Giriş katında ise kantin ve yemekhanenin yer aldığı sosyal alanlar oluşturulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.